ΣΠΟΡ

Euro 2020: Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού

Euro 2020: Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού

Αναβάλλεται για έναν χρόνο το Euro 2020 λόγω κορωνοϊού.

Η Νορβηγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε επίσημα γνωστό πως το Euro μετατίθεται για το 2021, προσθέτοντας, μάλιστα, πως θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου μέχρι της 11 Ιουλίου τον επόμενο χρόνο.

To Euro επρόκειτο να λάβει χώρα μεταξύ 12ης Ιουνίου και 12ης Ιουλίου φέτος, σε 12 ευρωπαϊκά γήπεδα, η πανδημία του κορωνοϊού, όμως, επέβαλε την αναβολή.

Με την απόφαση αυτή διευκολύνεται η ολοκλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν σταματήσει στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη κορυφής, με τις υπόλοιπες εθνικές ομοσπονδίες, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία προτίθεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο στις 14 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη).

Ο στόχος είναι τα εθνικά πρωταθλήματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως το Nations League της UEFA και Euro U-21 θα λάβουν επίσης, χώρα, το καλοκαίρι του 2021.

Πλέον, απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ενώ αυτή την ώρα διεξάγεται η δεύτερη τηλεδιάσκεψη, στην οποία παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι των 55 Ομοσπονδιών.

Σε γενικές γραμμές, πρόθεση της UEFA είναι να διατηρήσει το format διεξαγωγής του Euro όπως είχε προβλεφθεί για φέτος. Απομένει βέβαια μία σημαντική λεπτομέρεια: να δώσει το «πράσινο φως» και η FIFA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ