ΣΠΟΡ

Από την κορυφή του Roland Garros σε... κατάστημα τροφίμων ελέω κορωνοϊού

Από την κορυφή του Roland Garros σε... κατάστημα τροφίμων ελέω κορωνοϊού
Facebook/Kevin Kraweitz

Μπορεί πέρσι (περίπου) τέτοια εποχή να στεφόταν πρωταθλητής στο γαλλικό όπεν, φέτος, όμως ο Kevin Kraweitz εργάζεται σε ένα κατάστημα τροφίμων για να βγάλει τα προς το ζην, πληττόμενος κι αυτός από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο 28χρονος Γερμανίας, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του Roland Garros στο διπλό με τον Andreas Mies, γνωστοποίησε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel πως «εδώ και εβδομάδες εργάζομαι σε ένα κατάστημα με μισθό 450 ευρώ».

«Τακτοποιώ τα ράφια με έναν συνάδελφό, βλέπω αν είναι γεμάτα τα ψυγεία με τυριά και τα λουκάνικα, τακτοποιώ τα άδεια κουτιά. Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην είσοδο και έκανα τον φύλακα, καθάριζα, επίσης, τις τουαλέτες».

Όπως σημείωσε, σχεδίαζε να βρει μία κανονική δουλειά εδώ και καιρό και η καραντίνα του έδωσε την ευκαιρία να το κάνει. «Σχεδίαζα εδώ και καιρό να προσπαθήσω να βρω μία φυσιολογική δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Kraweitz, ο οποίος είναι το νούμερο 13 στο παγκόσμιο ταμπλό, γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τις προπονήσεις του, καθώς έχει λάβει ειδική άδεια ως επαγγελματίας αθλητής.

«Ως επαγγελματίας, ευτυχώς έχω μία ειδική άδεια, μπορώ να προπονηθώ».

Η Βρετανίδα τενίστρια, Naomi Broady, έχει, επίσης, εκφράζει τις σκέψεις της να ξεκινήσει να εργάζεται σε σούπερ – μάρκετ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ