Ηχηρό μήνυμα από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς: Γιατί η Αμερική δεν μας αγαπάει;
«Γιατί η Αμερική δεν μας αγαπάει;»: Με αυτό το μήνυμα ο κορυφαίος παίκτης του NBA ΛεΜπρόν Τζέιμς στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο ΛεΜπρόν έχει πάρει ανοιχτά θέση για το περιστατικό, όπως έχουν κάνει και άλλοι αθλητές.
Σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε ανεβάσει σχόλιο του τηλεοπτικού παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ.
Ο Κίμελ αναφέρει πως αν δεν υπήρχε το βίντεο δεν θα υπήρχαν καν διώξεις όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις και ότι η αντίδραση των Αρχών, ήταν αυτή που πυροδότησε τις οργισμένες αντιδράσεις από μερίδα των διαδηλωτών.
Ακόμη, θέτει το ερώτημα γιατί είναι νόμιμος ο φόνος ενός άοπλου ανθρώπου από έναν αστυνομικό και παράνομη η επίθεση έναντι των αστυνομικών που επιτίθενται συστηματικά σε Αφροαμερικανούς και τους σκοτώνουν.
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο σταρ των Λέικερς πόσταρε μια φωτογραφία από το βίντεο που δείχνει τον λευκό αστυνομικό να πιέζει με το γόνατό του τον Φλόιντ, έχοντας δίπλα την φωτογραφία του άλλοτε παίκτη του NFL, Κόλιν Καπέρνικ, ο οποίος είχε αποφασίσει πριν μερικά χρόνια να γονατίζει κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην λεζάντα, ο ΛεΜπρόν έγραψε: «Καταλαβαίνετε ΤΩΡΑ; Ή είναι ακόμα θολό για εσάς;»
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται» - Το μήνυμα Φρέντερικσεν προς ΗΠΑ στη Διάσκεψη του Μονάχου
20:45
Νεκρός βρέθηκε 55χρονος άνδρας σε ξενοδοχείο στην Ηγουμενίτσα - Ξεκίνησαν οι έρευνες
20:32
Σορός άνδρα σε παραλία της Λακωνίας - Πιθανόν να είναι ο αγνοούμενος ψαράς από το Γύθειο
20:20
Ξαναρχίζουν οι συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν στη Γενεύη επιβεβαιώνει η Ελβετία
20:07