ΣΠΟΡ

Το ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού διακόπηκε στο 88 λόγω σοβαρών επεισοδίων στην Τούμπα

Το ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού διακόπηκε στο 88 λόγω σοβαρών επεισοδίων στην Τούμπα
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό δεν τελείωσε ποτέ, καθώς ένα πέναλτι που ζήτησε ο Δικέφαλος στο 88' και δεν κατελόγισε ο διαιτητής Παππάς, έβαλε φωτιά στο γήπεδο.

Το μαρκάρισμα του Καπίνο στον Μακ σε τετ α τετ στην μεγάλη περιοχή με το σκορ στο 1-2, στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι από τον διαιτητή σε συνεννόηση με τον βοηθό περιοχής Μήτσιο, ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά, σε ένα ματς γεμάτο ένταση από το πρώτο λεπτό. Από την κερκίδα ακουγόταν το σύνθημα «φύγετε, φύγετε».

2481073 copy


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Ο Μακ κάτι φαίνεται να είπε στον κύριο Μήτσιο και αποβλήθηκε από τον διαιτητή, με ελάχιστους οπαδούς του ΠΑΟΚ να επιχειρούν να μπουν στο γήπεδο, να ρίχνουν φωτοβολίδες και πυρσούς και τον κύριο Παππά να διακόπτει τον αγώνα, αφού είχε ήδη κάνει 2 φορές συστάσεις (για ρίψεις αντικειμένων). Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην συνέχεια ήταν πολύ άσχημες. Οι διαιτητές έφυγαν κυνηγημένοι από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ακόμη και ο Τούντορ έτρεξε να διαμαρτυρηθεί.

16339857


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μετά από αρκετά λεπτά ξαναβγήκαν οι παίκτες και των δύο ομάδων για να ολοκληρωθεί το ματς, και όσο περίμεναν τους διαιτητές, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ φώναζαν ξανά, «φύγετε, φύγετε». Η Αστυνομία φέρεται να εγγυήθηκε την ασφαλή ολοκλήρωση του αγώνα και ο κύριος Παππάς ξαναβγήκε στο γήπεδο (ερωτηματικό μένει τι θα έχει γράψει στο φύλλο αγώνα, αφού ο κανονισμός είναι σαφής για τους όρους της διακοπής ενός αγώνα).

2481083


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Από την εξέδρα (Θύρα 4) πέταξαν και πάλι πορτοκάλια, αντικείμενα και πυρσούς προς την πλευρά της εστίας του Ολυμπιακού και τους διαιτητές, ενώ νέα εισβολή οπαδών οδήγησε στην οριστική διακοπή του αγώνα.

16339862


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Υπήρξε άμεση παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ, που ενεπλάκησαν σε «μάχες» με σκληροπυρηνικούς μπροστά από την Θύρα 4. Έκαναν χρήση δακρυγόνων, με τους οπαδούς να απαντούν πετώντας αντικείμενα και πολλές συλλήψεις από την Αστυνομία. Στην συνέχεια η ομάδα των χούλιγκανς υποχώρησε στην κερκίδα και έβαλε φωτιά, ενώ οι μάχες σώμα με σώμα επαναλήφθηκαν μέσα στο γήπεδο.

16339860



(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / PIXEL / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Το αγωνιστικό μέρος του ημιτελικού

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα στο ματς από τον ενθουσιασμό της Τούμπας και άνοιξε το σκορ στο 9 με τον Μακ που ξεπέρασε σε ταχύτητα τους κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν και απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού δημιουργώντας φάσεις και φτάνοντας στην ισοφάριση με κεφαλιά του Καμπιάσο στο 27 από φάουλ του Φορτούνη.

2480939


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Η εικόνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα του β μέρους και από γύρισμα του Σεμπά ο Φουστέρ πρόλαβε τον Λέοβατς για το 1-2 στο 57. Δύο λεπτά αργότερα ο αγώνας διακόπηκε για λίγο, καθώς ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε ποτήρι με νερό στην πλάτη του και ο διαιτητής προειδοποίησε, ότι εάν πέσει άλλο αντικείμενο θα διακόψει το ματς.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε μπάλα στην συνέχεια χωρίς όμως να αγγίξει την ισοφάριση, ενώ στο 80 ο Καμπιάσο έχασε μοναδική ευκαιρία για τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

2481013


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Η αμφισβήτηση γενικά προς τον διαιτητή ήταν εμφανής από το 1ο λεπτό (παράπονα εκφράζουν και οι δύο ομάδες), σε όλο το πρώτο ημίχρονο Τούντορ και Σίλβα είχαν μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση, ενώ από το «επεισόδιο» με το Σίλβα και μετά, οι οπαδοί του Δικέφαλου χειροκροτούσαν ειρωνικά σε κάθε εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση του κυρίου Παππά.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ 5-3-2): Βελλίδης, Μυστακίδης (81 Αθανασιάδης), Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης (62 Κάτσε), Άντονις (73 Κίτσιου), Μακ, Πέλκας.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα 4-2-3-1): Καπίνο, Βούρος, Μποτία, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης (88 Τσόρι), Φουστέρ (74 Πουλίδο), Σεμπά (92 Σιόβας), Ιντέγε.

Ο 2ος ημιτελικός θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (19.30) ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ατρόμητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ