ΣΠΟΡ

Η Μπενφίκα απέκλεισε την Ζενίτ μέσα στην Ρωσία στην φάση των 16 του Champions League

Η Μπενφίκα απέκλεισε την Ζενίτ μέσα στην Ρωσία στην φάση των 16 του Champions League
Reuters / Maxim Zmeyev

Τεράστια επιτυχία για την Μπενφίκα, που κατάφερε να κερδίσει 2-1 στην Αγία Πετρούπολη τη Ζενίτ και να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, παρότι είχε σημαντικότατες απουσίες στην αμυντική της γραμμή.

Με τερματοφύλακα τον 22χρονο Έντερσον και υπηρεσιακά στόπερ τον Σάμαρη και τον 21ος ετών Σουηδό Λίντελοφ, η Μπενφίκα άντεξε στην πίεση της Ζενίτ των εκατομμυρίων και πήρε παλικαρίσια το εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο Μήτρογλου ήταν επίσης στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν είχε τις ευκαιρίες για να απειλήσει την εστία του Λοντίγκιν και έγινε αλλαγή στο 65.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η άμυνα της Μπενφίκα νικήθηκε από κοντινή κεφαλιά του Χουλκ. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Ρωσική ομάδα θα έφτανε και σε δεύτερο γκολ, ένα απίστευτο σουτ του Ραούλ στο 85 ανάγκασε τον Λοντίγκιν να στείλει την μπάλα στο δοκάρι και στην κενή εστία ο Γκαϊτάν να βάζει ένα χρυσό γκολ για τους "αετούς".

Δίχως πλέον ηθικό, το συγκρότημα του Βίλας Μπόας δέχθηκε και 2ο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Ταλίσκα, με τον Ρούι Βιτόρια και τους παίκτες του να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Στους "8" είναι από χθες η Ρεάλ Μαδρίτης και η Βόλφσμπουργκ, ενώ στις 21.45 η Τσέλσι υποδέχεται την Παρί σεν Ζερμέν θέλοντας να ανατρέψει την ήττα με 2-1 στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ