ΣΠΟΡ

Σοβαρά επεισόδια στην Λευκάδα τα ξημερώματα πριν τον τελικό μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Σοβαρά επεισόδια στην Λευκάδα τα ξημερώματα πριν τον τελικό μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Σε μια ακόμη αναμέτρηση των "αιωνίων", αυτή την φορά στο Final-4 του μπάσκετ γυναικών στην Λευκάδα, έδρασαν οι χούλιγκανς. Παρά τα σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι ο τελικός, προγραμματισμένος για τις 15.00 θα διεξαχθεί κανονικά.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, οπαδοί του Παναθηναϊκού πέρασαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα την πλωτή γέφυρα και πήγαν στο ξενοδοχείο Ionian Star, όπου διαμένουν οπαδοί του Ολυμπιακού. Εκεί σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ακόμη και σε δωμάτια, ενώ πολλές υλικές ζημιές έχει υποστεί τόσο το ξενοδοχείο, όσο και δεκάδες αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές αρχές, αλλά και η πυροσβεστική, αφού όμως αποχώρησαν οι ταραξίες. Δεν έγινε καμία σύλληψη επί τόπου, ενώ υπάρχουν αναφορές για 5 όχι όμως σοβαρούς τραυματισμούς. Δείτε τις εικόνες από το lefkadapress.gr.

lefkada2
lefkada4
lefkada5






Στη σύσκεψη που έγινε νωρίς το πρωί παρουσία της αστυνομίας, του δημάρχου, της ΕΟΚ και των εκπροσώπων των δύο ομάδων, οι αρχές εγγυήθηκαν πως θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του τελικού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Αποφασίστηκε να γίνει κανονικά το παιχνίδι (15.00), με την υποσημείωση πως αν συμβεί το παραμικρό μπορεί αυτή η απόφαση να αλλάξει.

lefkada6
lefkada3

Υπενθυμίζεται πως δεν έχουν δοθεί εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς των δύο ομάδων, παρά μόνο κάποιες ονομαστικές προσκλήσεις, κυρίως στην τοπική κοινωνία. Οι Αρχές εγγυώνται πως δεν θα γίνει τίποτα στο κλειστό της Λευκάδας, και έχουν ληφθεί ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθούν επεισόδια σε άλλα σημεία του νησιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ