ΣΠΟΡ

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην F4

Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στην F4
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / JENS WOLF

Οι πίστες της Formula έχουν και πάλι έναν Σουμάχερ να οδηγεί μονοθέσιο. Ο 17χρονος Μικ Σουμάχερ κυριάρχησε και στους δύο αγώνες του Ιταλικού γκραν πρι στο Μιζάνο δείχνοντας ότι έχει τα γονίδια του πατέρα του και του θείου του Ραλφ.

Την ώρα που ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει την δική του καθημερινή μάχη, μετά το ατύχημα, που τον έχει αφήσει παράλυτο, οι fans της οικογένειας βλέπουν τον «διάδοχό» του στο πρόσωπο του νεαρού Μικ. Το 2ο παιδί της οικογένειας (έχει μια 19χρονη αδελφή, την Τζίνα Μαρία) ξεκίνησε να οδηγά σε αγώνες ταχύτητας από το 2008.

Αρχικά μάλιστα, λόγω της βαριάς κληρονομιάς του ονόματος Σουμάχερ, αγωνιζόταν με το πατρικό της μητέρας του Κορίνας, ως Μικ Μπετς και στη συνέχεια ως Μικ Τζούνιορ. Αφήνοντας τα καρτ και τις μικρές κατηγορίες, στις αρχές του περασμένου έτους και περνώντας πια στην Formula 4 άρχισε να χρησιμοποιεί το επίθετο του κανονικά. Πέρυσι ήταν 10ος συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Γερμανίας.

Η F4 είναι ουσιαστικά ο προθάλαμος των επίδοξων οδηγών για την Formula 1 και όλες οι ομάδες έχουν ουσιαστικά τις «θυγατρικές» τους στην κατηγορία, όπου εκαπιδεύουν τους έφηβους οδηγούς.

Ο Μικ Σουμάχερ αγωνίζεται εφέτος με την Ιταλική Prema Powerteam, στην οποία εντάσσονται όλοι οι οδηγοί της Ακαδημίας οδηγών της Ferrari. Πέρυσι είχε κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο Άμερσφουτ, ενώ επόμενος αγώνας του θα είναι στην Γερμανία.

Η πρώτη του νίκη στην Ιταλική πίστα ήρθε με εξαιρετική οδήγηση του νεαρού, παρότι ξεκίνησε από την 2η θέση στην γραμμή εκκίνησης, πίσω από τον Αργεντινό Ζίμπερτ, ενώ στον δεύτερο αγώνα του υπερασπίστηκε την pole position.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ