ΣΠΟΡ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ίσως κλάψω από περηφάνια όταν παίξουμε όλα τα αδέλφια στο NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ίσως κλάψω από περηφάνια όταν παίξουμε όλα τα αδέλφια στο NBA

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο NBA και είναι και πάλι στην Ελλάδα για να βρεθούν δίπλα στους θαυμαστές τους και να διοργανώσουν events streetball σε Ηράκλειο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχαμε την ευκαιρία να τους συναντήσουμε για λίγα λεπτά και να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά πόσο πολύ αγαπούν την Ελλάδα και ότι αποτελούν πρότυπο για όλους μας με την πορεία της ζωής τους.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μιλώντας στο CNN Greece, αποκαλύπτουν το μεγάλο τους όνειρο να παίξουν στο Champions League (!) (ο πρωτότοκος Φράνσις παίζει ποδόσφαιρο στη Νιγηρία), πριν τους κερδίσει το μπάσκετ, αλλά και ποια ήταν η καθοριστική στιγμή, που άλλαξε την ζωή όλης της οικογένειας και από τα γήπεδα της Α2 βρέθηκαν στον μαγικό κόσμο του NBA.

1919518


(Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα του Φιλαθλητικού / Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)

Ξεκαθαρίζουν ότι είναι πιστοί στρατιώτες της εθνικής ομάδας, όποτε τους ζητηθεί και μοιράζονται μαζί μας τα συναισθήματα της προοπτικής να βρεθούν στα παρκέ του ΝΒΑ και τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας, με τον Giannis έντονα φορτισμένο.

"Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, δεν ξέρω για τον Θανάση, θα είμαι σοκαρισμένος, να το πω περήφανος, δεν ξέρω...μπορεί να με πιάσουν και τα κλάματα. Μακάρι να έρθει εκείνη η στιγμή και θα είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω".

Streetball Event 2016

Νωρίτερα στην παρουσίαση των εκδηλώσεων σε Ηράκλειο (23/4), Θεσσαλονίκη (22/5) και Αθήνα (29/5), τα αδέλφια Αντετοκούνμπο απάντησαν με χιούμορ και χαμόγελο στις ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου στα στούντιο του ΟΤΕ TV (υποστηρικτής της διοργάνωσης).

ANTETOKOUNBROSOTE TV STUDIOS 6

Τόσο ο Γιάννης όσο και ο Θανάσης εξήγησαν πως η αυθόρμητή ιδέα τους πέρυσι να παίξουν μπάσκετ στους δρόμους, όπου μεγάλωσαν, δίπλα στα μικρά παιδιά και η απίστευτη ανταπόκριση που είχε η πρωτοβουλία τους, τους έκανε να το καθιερώσουν σε ένα ετήσιο γεγονός.

Τα δύο αδέλφια τόνισαν ότι είναι κάτι που βγαίνει από την καρδιά τους και ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να δώσουν πίσω λίγο από την αγάπη και την στήριξη που τους έδωσαν άνθρωποι στην Ελλάδα στα δύσκολα παιδικά τους χρόνια και να αποτελέσουν πρότυπα αθλητών και ανθρώπων για τα μικρά παιδιά.

O Giannis τόνισε ότι δε νιώθει παιδί-θαύμα, αφού έχει δουλέψει πολύ για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το υψηλό σημείο. Ξεκαθάρισε ότι περιμένει τη νέα σεζόν, μετά την απόφαση του προπονητή του να τον χρησιμοποιεί ως point guard, περισσότερο όμως θέλει μέσα και από την δική του προσφορά στην ομάδα (και όχι μέσα από την ατομική στατιστική) το Μιλγουόκι να γίνει καλύτερο και να συμμετάσχει στα play-off.

Ανάμεσα στα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά ό ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον ώστε να γίνει καλύτερος. Οι δύο πιο μικροί, Κώστας και Άλεξ, είναι στο επίκεντρο αυτή την στιγμή και οι δύο «μεγάλοι» τους δίνουν καθημερινά συμβουλές, για το πώς θα γίνουν καλύτεροι και θα είναι έτοιμοι και αυτοί για το βήμα στο NBA.

Όσο για τα «διπλά» Θανάση και Γιάννη, έχουν χαρακτήρα και μόνο προπόνησης, με τον έναν να βοηθά τον άλλο να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

ANTETOKOUNBROSOTE TV STUDIOS 13

ΔΗΜΟΦΙΛΗ