ΣΠΟΡ

Η Νιγηρία κάλεσε στην προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ τον Θανάση Αντετοκούνμπο

Η Νιγηρία κάλεσε στην προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ τον Θανάση Αντετοκούνμπο
EUROKINISSI

Η Νιγηρία προσπαθεί να «κλέψει» τον Θανάση Αντετοκούνμπο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και τον κάλεσε στην προεπιλογή της εθνικής μπάσκετ, αφού μέχρι τώρα μόνον ο αδελφός του Γιάννης έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας.

Ο φόργουορντ των Νικς δεν έχει αγωνιστεί σε διεθνή διοργάνωση με την Ελλάδα και η πατρίδα των γονιών του είχε κάθε δικαίωμα να τον «καλέσει». Η κίνηση των «πράσινων» ήταν νόμιμη και βάσει κανονισμού, ωστόσο δεν αναγκάζει τον 23χρονο παίκτη να παίξει με τη φανέλα της Νιγηρίας στο μέλλον.

2514796


(Πηγή: Eurokinissi)

Τα αδέλφια και στην πρόσφατη συνέντευξη τους στο CNN.GR δεν έχουν κρύψει την αγάπη τους για την Ελλάδα και όνειρο τους είναι να αγωνιστούν μαζί και με το εθνόσημο. Όμως μέχρι τώρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που είχε επιλέξει η ΕΟΚ και οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί, ενώ ο Θανάσης, αν και μεγαλύτερος, δεν έχει κληθεί σε καμμία εθνική.

2514786


(Πηγή: Eurokinissi)

Άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να μην επιλέξει και ο Θανάσης την γαλανόλευκη, εφόσον του γίνει η κλήση. Κάτι που θα πρέπει να κάνει η ΕΟΚ τις επόμενες ημέρες, δηλώνοντας στην FIBA την 24μελη αποστολή της εθνικής Ελλάδας για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο.

Δείτε σχετικά

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ίσως κλάψω από περηφάνια όταν παίξουμε όλα τα αδέλφια στο NBA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ