ΣΠΟΡ

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

«Χρυσός» ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής
Facebook/Eleftherios Petrounias

Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατακτά την κορυφή στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Δεν είναι όμως η κορυφή του βάθρου που έκανε όλους τους Έλληνες, που τον είδαν από την τηλεόραση, να ανατριχιάσουν. Άλλωστε ο πρωταθλητής μας εδώ και καιρό έχει αποδείξει, ότι ανήκει στην ελίτ του αθλήματος. Είναι οι συνθήκες από τις οποίες δεν λύγισε και κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής. «Για τον πατέρα μου...». Τέσσερεις απλές αλλά τόσο μοναδικές λέξεις: για τον Παναγιώτη Πετρούνια, που έχασε από κοντά του μόλις ενάμιση μήνα πριν. Και όμως είχε τη δύναμη να σταθεί όρθιος. Με τον 2ο πατέρα του, τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, συνέχισε εκεί όπου άλλοι θα εγκατέλειπαν. Απέδειξε τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και να προσπαθείς μέσα από αντιξοότητες για την κορυφή. Αυτός είναι ο πρωταθλητής.


(Πηγή:Facebook/Eleftherios Petrounias)

Όταν πιτσιρικάκι 5 χρονών, τον έβαλαν στο γυμναστήριο του Πανιωνίου, μετά από προτροπή της δασκάλας του νηπιαγωγείου που πήγαινε (επειδή ήταν υπερκινητικός) κατάλαβε αμέσως για το τι ήταν προορισμένος να κάνει στη ζωή του. Και στα 12, στα γενέθλια του, το δώρο των προπονητών του να επιλέξει όργανο, ήταν η αρχή των επιτυχιών. Με άνεση κρεμάστηκε από τους κρίκους, σαν φτιαγμένος από καιρό. Έκανε με την πρώτη, αυτό που άλλη θέλουν μήνες προπόνησης για να πετύχουν.


(Πηγή:Facebook/Eleftherios Petrounias)

Το τατουάζ στην πλάτη του, “still rings”, έγινε ο κανόνας της ζωής του. Και όμως στην Γ Γυμνασίου έφτασε στο αμήν. Σε μια χώρα που έχει μάτια μόνο για τους ακριβοπληρωμένους σταρ των παρκέ και των γηπέδων και ελάχιστα ασχολείται με τους πραγματικούς πρωταθλητές (συνήθως για φωτογραφίες μετά κάποιο μετάλλιο), ο Λευτέρης παράτησε τους κρίκους. Ένα διάλλειμα. Ήταν μια εποχή που θέλησε να νιώσει έφηβος. Να κάνει ό,τι και οι συνομήλικοι του. Να ζήσει. Μέχρι τα 17 του, στην Γ Λυκείου, όταν και επιστρέφει στο γυμναστήριο. Και βάζει στόχο την κορυφή.


(Πηγή:Facebook/Eleftherios Petrounias)

Στο Λονδίνο οι «αυστηροί» κανονισμοί για τις συμμετοχές αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του στερούν την κόντρα με τους Κινέζους μετρ και ας είναι ο «χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης». Θα δει τους Αγώνες από την τηλεόραση αλλά θα πεισμώσει. Θα τελειοποιηθεί. Θα αρχίσει να κερδίζει τους Κινέζους σε διοργανώσεις. Αλλά και τον σεβασμό πλέον των κριτών. Ίσως το πιο σημαντικό στο ιδιαίτερο άθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα τον τιμήσει δίνοντας το όνομα του στην άσκηση που εκτελεί, όπως κάνει μόνο για τους «μεγάλους».


(Πηγή:Facebook/Eleftherios Petrounias)

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Και η Γλασκόβη δεν είναι το τέρμα του δρόμου. Απλά η εκκίνηση για αυτό που ονειρεύεται κάθε αθλητής: το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Τα καταφέραμε !! Many problems on the way but yes... ITS GOLD !!! ΡΙΟ σου έρχομαι !!! @stoiximan.gr #μπαμπαολαγιασενα

Posted by Eleftherios Petrounias on Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015


Και όταν τελειώσει με τους κρίκους, η ζωή του θα συνεχίσει. Είτε με εφόδιο το πτυχίο του Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΑΣΟΕΕ, είτε μέσα από την γυμναστική, που λατρεύει. Μαζί με τον αγαπημένο του “Champ”, τον σκύλο του, και εκτελώντας στον ελεύθερο χρόνο του επικίνδυνους ελιγμούς parkour, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια.


(Πηγή:Facebook/Eleftherios Petrounias)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ