ΣΠΟΡ

Αντίο στην Παρί με γκολ και ιστορικό ρεκόρ από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Αντίο στην Παρί με γκολ και ιστορικό ρεκόρ από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Reuters / Gonzalo Fuentes

Το πε και το κανε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και το αντίο του στην Παρί σεν Ζερμέν και το Γαλλικό ποδόσφαιρο ήταν αντάξιο ενός «θρύλου». Σκόραρε δις στη νίκη 4-0 επί της Ναντ και κατέρριψε με 38 γκολ το ρεκόρ του Κάρλος Μπιάνκι από το 1978 (37 γκολ φορώντας την φανέλα των Παριζιάνων).

Το Parc des Princes – το Πάρκο των Πριγκήπων έβαλε τα καλά του το βράδυ του Σαββάτου για να αποχαιρετήσει τον δικό του «πρίγκηπα». Ο ερχομός του Ζλάταν το 2012 άλλαξε το στάτους του συλλόγου, τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο, αφού η Παρί επέστρεψε στους τίτλους και μετατράπηκε σε μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας και εκπρόσωπος του σαμπιονά στο Champions League. Μπορεί εκεί ο Σουηδός να μην μπόρεσε να την φέρει στην κορυφή και πάλι όμως η αίγλη του ήταν τέτοια, που έδωσε λάμψη στα εκατομμύρια των Αράβων και τους υπόλοιπους σπουδαίους παίκτες, που πλέον βλέπουν το Παρίσι ως έναν ιδανικό προορισμό και για ποδόσφαιρο.

Για αυτό και η ομάδα αποφάσισε στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Ναντ να διακόψει τον αγώνα για να τιμήσει το δικό της «νούμερο 10». Όλοι οι φίλοι των γηπεδούχων τον αποθέωσαν, φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του και τραγουδώντας το όνομα του.

Εκείνος απλά ανταπέδωσε με ιπποτικό χειροκρότημα γιατί το καλό το φυλούσε για λίγο αργότερα.

17ο λεπτό και από την σέντρα του Ντι Μαρία θα σπρώξει την μπάλα με το στήθος στα δίχτυα ισοφαρίζοντας με 37 γκολ το ιστορικό ρεκόρ του Αργεντινού πρώην επιθετικού της Παρί και νυν σπουδαίου τεχνικού Κάρλος Μπιάνκι.

zlatangoal


(Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

Η Παρί σκόραρε δύο ακόμη φορές με τον Λούκας Μόουρα και τον Μαρκίνιος από φάουλ του Ίμπρα, όλοι όμως έψαχναν το 2ο γκολ του Σουηδού για να σπάσει το ρεκόρ.

2016 05 14T204943Z 2001931948 LR1EC5E1LUJPL RTRMADP 3 SOCCER FRANCE


(Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

Ο τερματοφύλακας της Ναντ Ντυπέ τον σταματούσε σε κάθε προσπάθεια του, μέχρι το 88. Αυτή την φορά στην κεφαλιά του δεν είχε απάντηση και ο Ιμπρα έγραψε ιστορία με το 38ο γκολ της σεζόν, ρεκόρ στην ιστορία του Γαλλικού πρωταθλήματος για την Παρί.

Ακόμη και η φιέστα τίτλου που ακολούθησε δεν μπορούσε να έχει την λάμψη του τεράστιου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που αποθεώθηκε από όλο τον κόσμο όταν δευτερόλεπτα μετά το γκολ και το τελικό 4-0 έγινε αλλαγή κρατώντας αγκαλιά τους γιους του Μαξιμίλιαν και Βίνσεντ, που φόραγαν φανέλα με το "πραγματικό όνομα του πατέρα" τους: Legend (θρύλος).

2016 05 14T205243Z 318370268 LR1EC5E1LZJPN RTRMADP 3 SOCCER FRANCE


(Πηγή: Reuters / Gonzalo Fuentes)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ