ΣΠΟΡ

EURO 2016: Επεισόδια στην Μασσαλία μετά το τέλος του αγώνα Αγγλία-Ρωσία

EURO 2016: Επεισόδια στην Μασσαλία μετά το τέλος του αγώνα Αγγλία-Ρωσία
Reuters / Jean Paul Pelissier

Την 3η νύχτα επεισοδίων έζησε η Μασσαλία το Σάββατο μετά το τέλος του αγώνα της Αγγλίας με την Ρωσία στο Βελοντρόμ. Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας σημειώθηκαν νέες συμπλοκές. Παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση 2 Άγγλοι οπαδοί. Αστυνομική βία καταγγέλει η σύζυγος του Βάρντι.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης και η ισοφάριση των Ρώσων στις καθυστερήσεις, που προκάλεσε και επεισόδια στην κερκίδα του γηπέδου κινητοποίησε άμεσα τις δυνάμεις ασφαλείας της Μασσαλίας, που παρατάχθηκαν στο παλιό λιμάνι, για να αποφευχθεί νέος γύρος επεισοδίων. Τα περισσότερα μάλιστα από τα μπαρ παρέμειναν κλειστά.

16716441


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / OLIVER WEIKEN)

Το προληπτικά μέτρα όμως δεν φάνηκαν αρκετά καθώς σημειώθηκαν και πάλι συγκρούσεις, κυρίως με Άγγλους φιλάθλους, αλλά και Ρώσους, που αναζητούσαν να πιουν. Η Αστυνομία χρειάστηκε για μια ακόμη φορά να κάνει χρήση δακρυγόνων.

2016 06 11T225917Z 2048617637 LR1EC6B1RUIUD RTRMADP 3 SOCCER EURO ENG RUS SECURITY


(Πηγή: Reuters / Jean Paul Pelissier)

Την εμφάνιση της έκανε και μια ομάδα ντόπιων χούλιγκανς με καλυμένα πρόσωπα, που ξεκίνησε καταδρομικές επιθέσεις, με κυνηγητό στα σοκάκια του παλιού λιμανιού. Η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι 35 ακόμη άτομα τρυαματίστηκαν, 4 εξ αυτών αρκετά σοβαρά. Έγιναν 8 συλλήψεις.

16716443


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / OLIVER WEIKEN)

Σε κρίσιμη κατάσταση οι 2 Άγγλοι

Μάχη για την ζωή τους συνεχίζουν να δίνουν οι δύο Άγγλοι φίλαθλοι, που τραυματίστηκαν στα επεισόδια πριν την έναρξη του ματς. Ο ένας από αυτούς ξυλοκοπήθηκε και υπέστη καρδιακή προσβολή με τους Αστυνομικούς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, να ενεργούν άμεσα για να τον επαναφέρουν και πιθανόν να του έσωσαν την ζωή.

16715350



(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Danile Dal Zennaro)

Ο δεύτερος φέρει τραύμα από μαχαίρι, όπως καταγγέλει ο Αγγλικός Τύπος, καθώς βρέθηκε μόνος του ανάμεσα σε 5-6 Ρώσους χούλιγκανς. Νέο βίντεο μάλιστα, υποστηρίζει ότι οι "σκληροί" των επεισοδιών στο λιμάνι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Το βράδυ κυκλοφόρησε και η φήμη, ότι ο ένας από τους δύο Άγγλους απεβίωσε, κάτι που διαψεύστηκε αμέσως αό τις Γαλλικές Αρχές. "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης" είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Γαλλικής εφημερίδας La Provence, που εκδίδεται στην περιοχή.

la provence


(Πηγή: Twitter)

Ο Τύπος για τα επεισόδια

14656870199376


("Ντροπή")

14657143083045


("Η βαρβαρότητα επιστρέφει")

14656869975526


("EuroΚτήνη")

mail


("Πίσω στον "Μεσαίωνα" ?)

"Μας φέρθηκαν σαν ζώα!"

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία της συζύγου του Άγγλου επιθετικού Τζέιμι Βάρντι, η οποία με ανάρτηση της στον λογαριασμό του Twitter έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας από την Γαλλική Αστυνομία.

rebeccavardyteargas


(Πηγή: Twitter)

"Πρέπει να ήταν η χειρότερη εμπειρία που είχα ποτέ σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Μας έριξαν δακρυγόνα χωρίς λόγο, μας είχαν κλεισμένους σε έναν μικρό χώρο και μας φέρονταν σαν ζώα. Σοκαριστικό! Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Δεν μπορώ να μιλήσω για πράγματα που δεν είδα, αλλά η κατάσταση στην οποία βρέθηκα ήταν τρομακτική και αχρείαστη. Κι όλα αυτά έγιναν πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Έκλεισαν τις θύρες ώστε ο κόσμος να μην μπορεί να περάσει και μετά μας έριξαν δακρυγόνα".

vardyanimals


(Πηγή: Twitter)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ