ΣΠΟΡ

EURO 2016: Ρώσος χούλιγκαν ομολογεί ότι ταξίδεψε στη Γαλλία μόνο για να δείρει Άγγλους!

EURO 2016: Ρώσος χούλιγκαν ομολογεί ότι ταξίδεψε στη  Γαλλία μόνο για να δείρει Άγγλους!
Επεισόδια Ρώσων και Άγγλων στην Μασσαλία Reuters / Jean Paul Pelissier TPX IMAGES OF THE DAY

Μια σοκαριστική μαρτυρία 30χρονου Ρώσου χούλιγκαν φιλοξενεί ο ευρωπαϊκός Τύπος. Ο "Βλάντιμιρ" αποκαλύπτει στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) οργανωμένο σχέδιο Ρώσων χούλιγκανς που ταξίδεψαν στην Μασσαλία χωρίς εισιτήρια μόνο και μόνο για να δείρουν τους Άγγλους οπαδούς!

"Το κάναμε για το άθλημα. Οι Άγγλοι συνηθίζουν να υπερηφανεύονται πως είναι οι μοναδικοί βάνδαλοι. Ήρθαμε για να τους αποδείξουμε ότι στην ουσία είναι κοριτσάκια". Σοκαριστική παραδοχή από τον Ρώσο χούλιγκαν, που εργάζεται ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων σε μεγάλη εταιρία, είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Και όμως. Πήρε άδεια από την δουλειά, πήγε στη Γαλλία, έδειρε τους Άγγλους και επέστρεψε Δευτέρα πρωί στην θέση του.

2016 06 11T160202Z 1528165485 LR1EC6B18J3KV RTRMADP 3 SOCCER EURO ENG RUS SECURITY


(Επεισόδια στην Μασσαλία - Πηγή: Reuters / Jean Paul Pelissier)

Ο 30χρονος Ρώσος μίλησε στο AFP από το τηλέφωνο και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έκανε το ταξίδι Μόσχα-Μασσαλία μέσα σε 48 ώρες με μοναδικό σκοπό τα επεισόδια. "Ήμουν στα κεντρικά επεισόδια και πήρα μέρος σε κάποια από αυτά. Έδειρα κάποιους 40άρηδες-50άρηδες Άγγλους με τατουάζ. Συνολικά 500-600 άτομα ταξιδέψαμε στην Μασσαλία μόνο για αυτό. Την μέρα του αγώνα ήρθε μια ομάδα 150 ατόμων".

vladimirhooligan

Από την πρώτη στιγμή Άγγλοι κατήγγειλαν ότι υπήρχαν οργανωμένοι της Λοκομοτίβ Μόσχας σε αυτές τις ομάδες επίθεσης των Ρώσων, και ο Βλάντιμιρ έδωσε μια ακόμη διάσταση. "Είμαι οπαδός της Λοκομοτίβ, αλλά δεν έχει σημασία η ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι Ρώσοι, ενωμένοι εναντίον των Άγγλων. Στην αρχή βέβαια ενωθήκαμε μαζί τους για να δείρουμε τους Άραβες, για εκδίκηση! Δεν είναι ρατσιστικό θέμα, απλά είναι πιο εύκολο Άγγλοι και Ρώσοι να ενωθούν σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης".

2016 06 11T210805Z 108680885 MT1ACI14433584 RTRMADP 3 SOCCER EURO ENG RUS


(Επεισόδια στο Βελοντρόμ - Πηγή: Reuters / Kai Pfaffenbach Livepic)

Γρήγορα όμως υπήρξε η διάσπαση των δυνάμεων και οι Ρώσοι άρχισαν να πλακώνονται με τους Άγγλους καθώς προσπάθησαν να τους πάρουν διάφορα πανό και σημαίες. "Μόνο εμείς έχουμε τιμή. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ όπλα, μόνο τις γροθιές μας. Εκείνοι αντίθετα πετούσαν μπουκάλια και καρέκλες".

Το προφίλ του Ρώσου χούλιγκαν

Ο Βλάντιμιρ έδωσε και το προφίλ του σύγχρονου Ρώσου χούλιγκαν: 20-30 χρόνων, γεροδεμένος, και ερασιτέχνης μποξέρ ή αθλητής πολεμικών τεχνών. "Αν δείτε ένα φίλαθλο με φανέλα της Ρωσίας ή T-shirt με το έμβλημα, δεν έχει σχέση με χούλιγκανς. Εμείς απλά ανακατευόμαστε ανάμεσα στο πλήθος και δεν ξεχωρίζουμε".

Τέλος υποστήριξε ότι η απειλή της UEFA για τιμωρία και αποκλεισμό της εθνικής Ρωσίας, δεν θα τους κάνει να αλλάξουν συμπεριφορά: "δεν πρόκειται να μας επηρρεάσει ή να αλάξει την συμπεριφορά μας. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ" ήταν ο επίλογος στην συνέντευξή του Βλάντιμιρ, που σχεδιάζει να επιστρέψει στην Γαλλία, αν προκριθεί η ομάδα. Για τα άλλα δύο παιχνίδια με τους Ουαλούς και τους Σλοβάκους θεωρεί ότι τα πράγματα θα είναι ήρεμα...

116 συλλήψεις από την Αστυνομία

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ως τώρα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 116 συλλήψεις που σχετίζονται με περιστατικά χουλιγκανισμού από την Παρασκευή. Τρία άτομα έχουν απελαθεί από τη χώρα, ενώ σε άλλα πέντε άτομα απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία, καθώς θεωρήθηκαν ως επικίνδυνα για τη δημιουργία επεισοδίων.

2016 06 11T154502Z 2079975789 LR1EC6B17QSK1 RTRMADP 3 SOCCER EURO ENG RUS SECURITY


(Επεισόδια στην Μασσαλία - Πηγή: Reuters / Jean Paul Pelissier)

Ήδη από χθες η γαλλική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την πώληση αλκοόλ εντός των γηπέδων, περιμετρικά από αυτά, αλλά και στις fanzones το 48ωρο των αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ