ΣΠΟΡ

EURO 2016: η πορεία της Πορτογαλίας και της Γαλλίας μέχρι τον τελικό

EURO 2016: η πορεία της Πορτογαλίας και της Γαλλίας μέχρι τον τελικό
Getty Images / Matthias Hangst

Το Παρίσι θα είναι το επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου στις 22.00 το βράδυ, με την Πορτογαλία και την Γαλλία να διεκδικούν το βαρύτιμο έπαθλο στον 51ο αγώνα της διοργάνωσης.

Ακριβώς ένα μήνα νωρίτερα, στο ίδιο γήπεδο, Γαλλία και Ρουμανία έδιναν το εναρκτήριο παιχνίδι τους. Ακολούθησαν άλλοι 49 αγώνες, στους οποίους οι δύο φιναλίστ ξεπέρασαν τα εμπόδια, που τους παρουσιάστηκαν για να μπορέσουν να βρεθούν απόψε στην σέντρα με τον Μαρκ Κλάτενμπουργκ να διευθύνει.

roadtofinal


(Πηγή: Twitter)

Όλα είναι στην θέση τους. Οι μπάλες του τελικού περιμένουν τους σταρ που θα επιδιώξουν με τα γκολ τους να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα.

Στα πρωτοσέλιδα των δύο κορυφαίων αθλητικών εφημερίδων της Γαλλίας και της Πορτογαλίας, μεταφέρουν το κλίμα της αναμέτρησης.

equipefinal


(Η ημέρα των "αφεντικών")

abolafinal


(Για τη νίκη - το παιχνίδι της ζωής μας)

Ποιες ήταν όμως οι καθοριστικές στιγμές; οι φάσεις που σημάδεψαν τους αγώνες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας; ποιοι ήταν οι παίκτες-κλειδιά και τι θα μας μείνει στην μνήμη από αυτά τα 50 παιχνίδια; Μην βιαστείτε να απαντήσετε, αλλά δείτε προσεκτικά το ακόλουθο 15λεπτο βίντεο από την σελίδα των 442oons στο YouTube. Και μετά αποφασίζετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ