ΣΠΟΡ

Ρίο 2016: Έλληνες αθλητές άλλαξαν όροφο στο Ολυμπιακό Χωριό από τις κακοτεχνίες

Ρίο 2016: Έλληνες αθλητές άλλαξαν όροφο στο Ολυμπιακό Χωριό από τις κακοτεχνίες
Η είσοδος του κτιρίου της Ελληνικής Αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό Twiiter / @HellenicOlympic

Και η Ελληνική Αποστολή αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την διαμονή της στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής Ισίδωρος Κούβελος σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ Αθήνα 9.84

Καθημερινά γίνονται εντυπωσιακές τελετές για την άφιξη και νέων ομάδων στο κτιριακό συγκρότημα του Ολυμπιακού Χωριού – τελευταία αυτή της Βραζιλίας- όμως μόλις οι αθλητές πάνε στα δωμάτια τους αρχίζουν τα προβλήματα.

Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ούτε η Ελληνική Ομάδα, που υποχρεώθηκε να αλλάξει όροφο καθώς πλημύρισαν οι κοιτώνες από την διαρροή των υδραυλικών.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος επιβεβαίωσε μιλώντας στον 9.84, απλά τα όσα λιτά και μετρημένα ανέφερε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, πριν λίγες ώρες.

greekteam6


(Πηγή: Facebook)

«Η κατάσταση είναι τραγική, όσον αφορά τη διαμονή μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Από έξω είναι ένα κόσμημα, αλλά από μέσα θυμίζει γιαπί. Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέπτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε ότι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε. Κι αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι άλλες αποστολές, όπως η ιαπωνική, όπου είχαν διαρροή αερίου».

greekteam8


(Πηγή: Twitter)

«Kάθε πρωί στο μίτινγκ των αρχηγών αποστολών, ακούγονται πολλά παράπονα και οι υπεύθυνοι απλά μας διαβεβαιώνουν ότι θα λυθούν. Αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή και φυσικά δεν τα αντιμετωπίσαμε ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Πεκίνο, ούτε φυσικά στην Αθήνα. Οι εργάτες παράτησαν τις δουλειές τους στο Χωριό επειδή είναι απλήρωτοι και πήραν μάλιστα μαζί τους και διάφορα αντικείμενα. Και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις είναι τεράστιο. Η εθνική πόλο έχασε μια προπόνηση, επειδή ο οδηγός έχασε το δρόμο προς το κολυμβητήριο. Μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε;»

greekteam7


(Πηγή: Twitter)

Παρόλη την ταλαιπωρία υπάρχει αισιοδοξία για την παρουσία των αθλητών μας, 97 τελικά το σύνολο, μαζί με τους αναπληρωματικούς στην κωπηλασία. Δείτε εδώ όλη την Ελληνική Αποστολή.

greekolympicteam1


(Πηγή: Facebook)

Παντού εργάτες

Την Παρασκευή είναι η Τελετή Έναρξης των Αγώνων, αλλά παντού συναντά κανείς εργάτες, που προσπαθούν να διορθώσουν ό,τι μπορούν.

2016 07 30T162835Z 932791606 RIOEC7U19R171 RTRMADP 3 OLYMPICS RIO


(Πηγή: Reuters / KEVIN COOMBS)

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στον χώρο όπου θα γίνουν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας με τα σκουπίδια να προκαλούν φρίκη στους αθλητές (ακόμη και καταγγελίες για πτώματα είχαμε τις προηγούμενες ημέρες).

2016 07 29T224633Z 1554114373 RIOEC7T1R8L3G RTRMADP 3 OLYMPICS RIO GUANABARA BAY


(Τραγική η εικόνα στον κόλπο Γκουαναμπάρα - Πηγή: Reuters / KAI PFAFFENBACH)

Σήμερα κατέρρευσε και μία αποβάθρα, που χρησιμοποιούν οι αθλητές για να μπαίνουν στα σκάφη τους, και θα χρειαστεί να επιδιορθωθεί.

2016 07 31T121003Z 2059640661 RIOEC7V0XRT3D RTRMADP 3 RIO OLYMPICS


(Πηγή: Reuters / PILAR OLIVARES)

«Φταίνε οι ξένοι»

Ο Δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Πάες, προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση και ρίχνει το φταίξιμο στους ξένους και όχι στους Βραζιλιάνους.

2016 07 27T182123Z 625535179 RIOEC7R1EZ35D RTRMADP 3 OLYMPICS RIO AUSTRALIA


(Ο Δήμαρχος του Ρίο στην αποστολή της Αυστραλίας - Πηγή: Reuters / EDGARD GARRIDO)

«Επικεφαλής των εργασιών ήταν ένας Αργεντινός, ο Μάριο Τσιλέντι και όχι Βραζιλιάνος. Και το Χωριό ήταν έτοιμος πολύ καιρό πριν, αλλά εδώ και 3 μήνες που ανέλαβε η Οργανωτική Επιτροπή έγινε χαμός. Άγνωστοι μπήκαν και διέρρηξαν τα δωμάτια προκαλώντας καταστροφές και κλέβοντας πράγματα» ανέφερε σε συνέντευξη του στο AFP.

Έκλεψαν τους Αυστραλούς!

Οι Αυστραλοί ήταν οι πρώτοι που κατήγγειλαν τις κακοτεχνίες και βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες και πάλι στο επίκεντρο καταγγέλλοντας αυτή την φορά κλοπή υλικού.

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της αποστολής, Κίτι Τσίλερ, ένα λάπτοπ και αρκετές στολές εκλάπησαν από τα δωμάτιων αθλητών, κατά την διάρκεια της μικρής πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο κτίριο τους και ανάγκασε τους Αυστραλούς να εκκενώσουν για λίγο τον χώρο.

2016 07 27T182752Z 1984385062 RIOEC7R1F9W5J RTRMADP 3 OLYMPICS RIO AUSTRALIA


(Η Τσίλερ με τον Δήμαρχος του Ρίο - Πηγή: Reuters / EDGARD GARRIDO)

«Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να αστυνομεύσεις ένα συγκρότημα με 15 χιλιάδες ανθρώπους, όμως δυστυχώς κυκλοφορούν ακόμη και σήμερα άτομα χωρίς διαπίστευση (εργάτες κλπ). Είχαν κλαπεί και άλλα αντικείμενα, αλλά οι δράστες τα άφησαν τελικά έξω από το κτίριο. Είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ