ΣΠΟΡ

Η FIFA ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για το καλύτερο γκολ του 2015

Η FIFA ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για το καλύτερο γκολ του 2015

Όπως κάθε χρόνο η FIFA επέλεξε τα 10 ωραιότερα γκολ, που θα διεκδικήσουν το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου της Χρυσής Μπάλας, στις 11 Ιανουαρίου του 2016 στην Ζυρίχη.

Η επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει συμπεριλάβει στην σχετική λίστα πολλά διαφορετικά γκολ. Είτε εντυπωσιακά σουτ από μακριά, είτε τα αγαπημένα ψαλιδάκια, αλλά και εξαιρετικές ατομικές ενέργειες. Ανάμεσα στα 10 γκολ και μία γυναίκα, από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που φιλοξενήθηκε στον Καναδά.

1. Ντέιβιντ Μπολ. Εξαιρετική προσπάθεια με λόμπα στο ματς της Φλίτγουντ Τάουν με την Πρέστον (29/3) ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους.

2. Γκονσάλο Κάστρο. Η Σοσιεδάδ υποδέχεται την Λα Κορούνια (12/4) και ο Κανάλες με μακρινή μπαλιά βρίσκει τον Ουρουγουανό μέσα στην περιοχή, που εκτελεί απευθείας με το αριστερό.

3. Αλεσάντρο Φλορέντσι. Πρεμιέρα του Champions League στις 16/9 και η Ρόμα υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, με τους θεατές να απολαμβάνουν το γκολ του Ιταλού μεσοεπιθετικού από την ... σέντρα.

4. Βεντέλ Λίρα. «Ψαλιδάκι» στην βροχή θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του γκολ του Βραζιλιάνου στο ματς της Ατλέτικο με την Γκοϊανέζια (11/3)

5. Κάρλι Λόιντ. Οι ΗΠΑ συντρίβουν την Ιαπωνία στον τελικό του ΠΚ γυναικών στον Καναδά (5/7) και η Αμερικανίδα σφραγίζει το χατ-τρικ με «ανδρικό» στυλ.

6. Λιονέλ Μέσι. Τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μπιλμπάο (30/5) και ο Μέσι με ένα εκπληκτικό σλάλομ ανοίγει το σκορ για τους μπλαουγκράνα.

7. Φιλίπ Μεξές. Φιλικό Μίλαν-Ίντερ το καλοκαίρι (25/7) και ο Γάλλος στόπερ των ροσονέρι σκοράρει με άνεση επιθετικού μετά το κόρνερ του Μποναβεντούρα.

8. Μαρσέλ Ντιένγκ. Ένα ακόμη φανταστικό γκολ από τα φιλικά του καλοκαιριού (13/7). Η άμυνα της Μπόλτον διώχνει την μπάλα και ο Καμερουνέζος σκοράρει με απίθανο τρόπο.

9. Εστεμπάν Ραμίρες. Γκολ από τα τέλη της περασμένης χρονιάς (2/11/14), που συγκαταλέγεται όμως στην λίστα, στο ματς της Ερεδιάνο με την Ντεπορτίβο Σαπρίσα.

10. Κάρλος Τέβες. Και αυτό το γκολ από την αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Πάρμα (9/11/14) στο εντυπωσιακό 7-0 της «Γηραιάς Κυρίας», με χορευτικό στυλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ