ΣΠΟΡ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να φέρει στην Αγγλία τον Ιμπραϊμοβιτς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να φέρει στην Αγγλία τον Ιμπραϊμοβιτς
Reuters/Benoit Tessier

Αναμφίβολα θα πρόκειται για μία από τις μετεγγραφές των τελευταίων χρόνων, εφόσον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρει να αποκτήσει τον Σουηδό σούπερ σταρ της Παρί.

Το συμβόλαιο του Ιμπραϊμοβιτς με την πρωταθλήτρια Γαλλίας λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και η φημολογία, που θέλει τους «μπέμπηδες» να σκέφτονται να τον αποκτήσουν, ξεκίνησε από την Ισπανία. Στα 34 του ακόμη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου και μπορεί να κάνει την διαφορά και στο Αγγλικό πρωτάθλημα. Ήδη έχει σκοράρει 12 φορές σε 17 αγώνες με την Παρί αλλά και την εθνική Σουηδίας.

(Πηγή: Reuters/Sergio Perez Livepic)

Η περίπτωση του θυμίζει λίγο εκείνη του Ερίκ Καντονά, που άλλαξε την ιστορία για την Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον. Ο Σουηδός μπορεί να φέρει την ίδια πνοή, στην ομάδα του Φαν Χάαλ, που θέλει έναν παίκτη αναφορά στην κορυφή της επίθεσής του. Το εκπληκτικό με τον Σουηδό επιθετικό είναι ότι θα καταφέρει να παίξει σε μία ακόμη κορυφαία ομάδα και πρωτάθλημα στην καριέρα του: στην Ιταλία κέρδισε τίτλο με την Γιουβέντους, την Ίντερ και την Μίλαν, στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και στην Γαλλία με την Παρί. Εφόσον καταλήξει στην πρέμιερ θα έχει καταφέρει να αγωνιστεί στις 3 από τις 4 κορυφαίες λίγκες του κόσμου και πιθανότατα να σηκώσει Κύπελλο σε όλες!


(Πηγή: Reuters/Sergio Perez Livepic)

Η Γιουνάιτεντ αυτή την στιγμή έχει μόνο τον Ρούνεϊ και τον Μαρσιάλ για την θέση του φορ και η έλευση του Σουηδού θα ταιριάξει γάντι, απελευθερώνοντας και τους δύο. Ο αρχηγός να παίξει στην αγαπημένη του θέση, λίγο πιο πίσω και ο Γάλλος να δώσει λύσεις και στα άκρα. Εκεί μάλιστα, που ο Φαν Γκάαλ ζήτησε ενίσχυση-παίκτη ακραίο- και τα ρεπορτάζ (η Telegraph είναι εκείνη που αποκάλυψε πρώτη στην Αγγλία το θέμα) μάλιστα να αναφέρουν ότι ο Γκαϊτάν της Μπενφίκα είναι επίσης «στόχος».

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ο προπονητής της Γιουνάιτεντ ήδη έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον Ιμπραϊμοβιτς για να τον βολιδοσκοπήσει. Θεωρεί ότι έχει μια ακόμη καλή σεζόν σε τοπ επίπεδο και εφόσον μπορεί να τον φέρει στο Μάντσεστερ πιο νωρίς, από τον Ιανουάριο, είναι έτοιμος να ξοδέψει πάνω από 60 εκατομμύρια €. Και ας τελειώνει το συμβόλαιο του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο παίκτης εξάλλου πρόσφατα είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να δοκιμάσει και στο MLS, που προσελκύει άλλωστε σπουδαίους παίκτες σε αυτή την ηλικία (Τζέραρντ, Λάμπαρντ). Σίγουρα όμως η πρόκληση της Γιουνάιτεντ είναι τεράστια.


(Πηγή: Reuters/Benoit Tessier)

Η ζωή του Ιμπραϊμοβιτς είναι έτσι κι αλλιώς σαν βγαλμένη από ταινία. Μεγαλωμένος στις γειτονιές των μεταναστών στην Στοκχόλμη με πατέρα Βόσνιο και μητέρα από την Κροατία έχει πετύχει τόσα πολλά. Δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Διαθέτει όλο το πακέτο και με τις εκτός γηπέδων επιδόσεις του. Του λείπει όμως και κάτι. Δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Champions League. Στην Παρί μάλλον δεν θα το πετύχει, ενώ οι φήμες για πρόταση το καλοκαίρι του παριζιάνικου συλλόγου στον Κριστιάνο Ρονάλντο ιντριγκάρουν τον εγωϊστή Σουηδό. Ένας δύσκολος χαρακτήρας θα θελήσει να αποδείξει ότι κάνουν λάθος στην Παρί, αν αποφασίσουν να επενδύσουν στον Πορτογάλο. Μια πρόταση λοιπόν και μάλιστα από την πρώην ομάδα του Κριστιάνο, μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο. Σίγουρα θα είναι το σήριαλ της χειμερινής περιόδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ