ΣΠΟΡ

F1: ο Χάμιλτον νίκησε στο Grand Prix της Βραζιλίας, αλλά ο Ρόσμπεργκ είναι αγκαλιά με τον τίτλο

F1: ο Χάμιλτον νίκησε στο Grand Prix της Βραζιλίας, αλλά ο Ρόσμπεργκ είναι αγκαλιά με τον τίτλο
Reuters / PAULO WHITAKER

Στον πιο επεισοδιακό αγώνα της χρονιάς (μετά από συνολικά 3 ώρες και 2 λεπτά), στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε, αλλά πλέον θέλει ένα "θαύμα" στην τελευταία κούρσα στο Αμπού Ντάμπι, αλλιώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ (που τερμάτισε 2ος) θα πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του. Αποθέωση για τον Φελίπε Μάσα από τους συμπατριώτες του, στο τελευταίο Grand Prix Βραζιλίας στην καριέρα του καθώς εγκαταλείπει το τιμόνι στο τέλος της σεζόν.

Ο αγωνας ήταν επεισοδιακός εξαιτίας της βροχής, που οδήγησε σε τέσσερεις εγκαταλείψεις με ατυχήματα, που ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, και δύο διακοπές με κόκκινη σημαία, καθώς η πίστα έμοιαζε με λίμνη σε πολλά σημεία της.

(Διαβάστε σχετικά F1: συγκρούσεις στο γκραν πρι της Βραζιλίας και προσωρινή διακοπή)

Μετά τις δύο κόκκινες σημαίες ο αγώνας εκκίνησε εκ νέου στον 28ο γύρο και οι οδηγοί μπόρεσαν να τον ολοκληρώσουν με τον Χάμιλτον να μειώνει ακόμη περισσότερο την διαφορά από τον ομόσταβλο του στην Mercedes Ρόσμπεργκ (367 ο Γερμανός, 355 ο Άγγλος), αλλά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο τελευταίος θα μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, αρκεί να τερματίσει 3ος!.

2016 11 13T181719Z 1154360695 LR1ECBD1ESKF3 RTRMADP 3 MOTOR F1 BRAZIL


(Μια ακόμη ευκαιρία για τον τίτλο θα έχει ο Χάμιλτον, που κέρδισε για πρώτη φορά στην Βραζιλία - Πηγή: Reuters / PAULO WHITAKER)

Η διαφορά θα μπορούσε να είναι μικρότερη ανάμεσα στους δύο (και ο Ρόσμπεργκ να ήθελε 2η θέση στο φινάλε) αν η Red Bull δεν είχε κάκιστη στρατηγική με τα ελαστικά και βγάζοντας τον Φερστάπεν για αλλαγή, ενώ είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Γερμανό πιλότο με έξοχη οδηγική (μπόρεσε να κρατήσει το αμάξι ακόμη και όταν του γλύστρισε στην βροχή), υποχρεώνοντας τον Ολλανδό πιλότο να κάνει μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, κυνηγώντας το βάθρο (και ενώ είχε πέσει 10ος!), κάτι που κατάφερε.

Το δεύτερο γεγονός που επισκίασε για αρκετή ώρα την εξέλιξη του αγώνα, ήταν το ατύχημα του Φελίπε Μάσα στον 49ο γύρο (που έβαλε για μια ακόμη φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα) και η αποθέωση που ακολούθησε για τον Βραζιλιάνο οδηγό από τους συμπατριώτες του, αφού ολοκληρώνει την καριέρα του στο τέλος της χρονιάς.

2016 11 13T190121Z 825244984 LR1ECBD1GTXH3 RTRMADP 3 MOTOR F1 BRAZIL


(Ο Φελίπε Μάσα - Πηγή: Reuters / PAULO WHITAKER)

Με δάκρυα στα μάτια, την Βραζιλιάνικη σημαία και τον γιο του στην αγκαλιά, δίπλα στην γυναίκα του, πέρασε από όλες τις ομάδες που χειροκρότησαν έναν πραγματικά μεγάλο οδηγό της Formula 1.

2016 11 13T185655Z 1997804105 LR1ECBD1GMKGI RTRMADP 3 MOTOR F1 BRAZIL


(Πηγή: Reuters / PAULO WHITAKER)

Πλέον το ραντεβού είναι στις 27 Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι για να δούμε εάν ο Ρόσμπεργκ θα κερδίσει τον τίτλο ή το φινάλε της σεζόν μας επιφυλάσσει δραματικό επίλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ