ΣΠΟΡ

Basket: αντικαταστάτης του Γκιστ ο Γκάμπριελ, 4η νίκη της ΑΕΚ στο Champions League

Basket: αντικαταστάτης του Γκιστ ο Γκάμπριελ, 4η νίκη της ΑΕΚ στο Champions League
Ο Γκάμπριελ παίζει άμυνα στο Ναβάρο ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ALEJANDRO GARCIA

Ο Κένι Γκάμπριελ είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία Τζέιμς Γκιστ, που υποβλήθηκε τελικά σε εγχείρηση και θα επιστρέψει το νέο έτος. Παράλληλα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού επέστρεψε ο Μάικ Τζέιμς. Στο Basket Champions League η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με αντίπαλο την Παρτίζαν.

Ο Τζέιμς Γκιστ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στον προσαγωγό και αναμένεται να επιστρέψει στα παρκέ την άνοιξη (περίπου μετά από 4 μήνες), κάτι πάντως που θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

2639476


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Την θέση του στο ρόστερ θα πάρει ο Κένι Γκάμπριελ, που έμεινε ελεύθερος από την Λοκομοτίβ Κουμπάν και έρχεται το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα (11.55) και μάλιστα "ανακοινώθηκε" από την Euroleague (στο επίσημο σάιτ συμπεριλαμβάνεται στους παίκτες των πρασίνων), ενώ απομένει η επισημοποίηση της συνεργασίας από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods.

2069064


(Ο Γκάμπριελ (δεξ) με την φανέλα του Ρεθύμνου - Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS)

Ο Αμερικανός φόργουορντ ύψους 2.03 θα είναι μάλιστα και στην διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ για την αναμέτρηση της Euroleague με την Νταρουσάφακα την Παρασκευή (21.45) καθώς οι «πράσινοι» πρόλαβαν την διορία για να τον δηλώσουν. Ο Γκάμπριελ εκτόξευσε τις μετοχές του μέσω Ελλάδας (Ρέθυμνο), κατέκτησε το Πρωτάθλημα Τουρκίας και αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Καρσίγιακα και το καλοκαίρι αποφάσισε να πάει στο Κρασνοντάρ και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, όπου δεν ταίριαξε στην χημεία της ομάδας.

mike james training


(Ο Τζέιμς επέστρεψε στις προπονήσεις - Πηγή: www.paobc.gr / V.STOLIS)

Σήμερα επίσης ο Καταλανός τεχνικός είδε με χαρά τον Μάικ Τζέιμς να επιστρέφει στις προπονήσεις, ακολουθώντας μάλιστα ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την επιστροφή του σε δράση.

Με σούπερ Σάκοτα η ΑΕΚ την Παρτίζαν

Στην 6η αγωνιστική του Basket Champions League η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία νίκη με αντίπαλο την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ με 91-81 έκανε το 4-2 στον ε όμιλο, όπου παραμένει πρώτη και αήττητη η Μπεσίκτας.

2642853


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Με όπλο την πιεστική άμυνα (που έβγαζε κλεψίματα, αλλά και λάθη των Σέρβων), σωστές επιλογές στην επίθεση και ευστοχία και στα τρίποντα, η Ένωση είχε καθαρό μυαλό ακόμη και όταν η Παρτίζαν μείωσε στο καλάθι και με σερί στο φινάλε πήρε σημαντική νίκη.

Η Ένωση είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πρώτο σκόρερ τον αρχηγό της Ντούσαν Σάκοτα με 19, εξαιρετικούς τους Ντίξον-Βασιλειάδη και πλέον βλέπει το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό στο Σάββατο για την Α1.

2642848


(Πηγή: EUROKINISSI / ICON PRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Τα 10λεπτα: 22-14, 42-33 (20-19), 64-62 (22-29), 91-81 (27-19)

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Αντίθετα ο Άρης στην Γερμανία έχασε από τους Σκαϊλάινερς με 81-74, απρότι ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλο το ματς και 8 λεπτά πριν το τέλος με διαφορά 10 πόντων (52-62).

Όμως οι «κίτρινοι» κατέρρευσαν, με τους γηπεδούχους να κάνουν ένα απίστευτο σερί και μάλιστα στα τελευταία 2.30 λεπτά και το 71-73, ο Άρης να σκοράρει μόνο με μία βολή. Με την 2η συνεχόμενη ήττα του έμεινε στο 4-2.

Ο Τζένκινς με 22 πόντους και ο Μπάκνερ με 15 ξεχώρισαν από τους «κίτρινους», που αναζητούν λύσεις για την αγωνιστική κρίση του τελευταίου διαστήματος.

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

Ο ΠΑΟΚ την Τρίτη έχασε ένα ακόμη παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει την Όλντενμπουργκ στην Γερμανία με 67-62 και πολλά λάθη στην τελευταία περίοδο του αγώνα, που κόστισε την 4η ήττα του στον γ όμιλο.

(Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ