ΣΠΟΡ

Η Γαλλική εφημερίδα Equipe δημοσιοποίησε τους «καυτούς διαλόγους»

Η Γαλλική εφημερίδα Equipe δημοσιοποίησε τους «καυτούς διαλόγους»
Διάλογοι-φωτιά στο "σκάνδαλο Μπενζεμά" (Πηγή: Reuters/Charles Platiau

Στην δημοσιότητα βγήκαν σήμερα οι διάλογοι του Καρίμ Μπενζεμά με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εκβιασμού του συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουενά, από την έγκυρη Γαλλική εφημερίδα L Equipe.

Στο φύλλο της Τετάρτης η Γαλλική εφημερίδα έχει πρωτοσέλιδο την «μεσολάβηση» του Μπενζεμά σχετικά με το «ροζ βίντεο», με το οποίο τον εκβίαζαν: «Αν θες να καταστραφεί το βίντεο, ο φίλος μου θα έρθει να σε δει στην Λυόν. Θα τον δεις μόνος σου, θα μιλήσεις απ ευθείας μαζί του και δεν θα στείλεις κανέναν άλλον».


Οι φερόμενοι ως διάλογοι του Μπενζεμά με τον φίλο του Ζενατί, που θα μεσολαβήσει για την «καταστροφή» του βίντεο είναι λεπτομερείς. Πολλές φορές οι δυο τους παρουσιάζονται να γελάνε με την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Βαλμπουενά.

Μπενζεμά: «Με ρώτησε από που προέρχεται αυτό το βίντεο. Του είπα δεν έχω ιδέα».
Ζενατί: «Όταν θα πάει για ύπνο θα σκεφτεί πως του είπες την αλήθεια»
Μπενζεμά: «Δεν ξέρω, ήταν κάτασπρος»
Ζενατί: «Ναι»
Μπενζεμά: «Μου είπε που είδες το βίντεο, πότε το είδες. Μετά με ρωτούσε συνέχεια πράγματα, ήταν λες και πνίγηκε. Πνίγηκε 2-3 φορές»
Ζενατί: (γέλια).
Μπενζεμά: «Έχεις δει τύπο να πανικοβάλλεται; Το έχεις δει;»
Ζενατί: «Το ξέρεις πως έχουν πλάκα όταν αρχίζουν τα να-να-να-να»

Πάντοτε σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπενζεμά φέρεται να ολοκλήρωσε τον ρόλο του στην υπόθεση, παραδίδοντας πλέον την σκυτάλη στον «κολλητό» του.

Μπενζεμά: «Του είπα, είναι φίλος μου, αδερφός, ο καλύτερος μου φίλος. Είναι σα να είχε κάτι δικό μου»
Ζενατί: «Ναι»
Μπενζεμά: «Με ρώτησε τι θα έκανα εγώ. Του είπα πως δεν δίνω μία για τον "θόρυβο" που θα έκανε, αλλά θα πλήρωνα μόνο και μόνο για την οικογένεια μου. Αν τους το πεις όμως και δεν τους πειράξει, άφησε το και θα δημοσιευτεί»
Ζενατί: «Κι εγώ αυτό θα έλεγα αδερφέ μου. Είμαστε εδώ για κάθε ενδεχόμενο, αν δεν το θέλει, τότε άφησε το και ας τα βγάλει πέρα μόνος του με τα... αρπακτικά. Να τα βάλει μόνος του μαζί τους και μετά...»
Μπενζεμά: «Θα τον τρελάνουν μετά»
Ζενατί: «Ναι θα τον τρελάνουν αδερφέ μου, τον έβαλα στην πρίζα για τα καλά»
Μπενζεμά: «Θα τον φάνε ζωντανό.»
Ζενατί: «Όταν μου είπες πως είναι καλός φίλος σου είπα πως θα του ζητήσουν, ξέρω εγώ, τίποτα εισιτήρια ή ποιος ξέρει τι άλλο»
Μπενζεμά: (γέλια)
Ζενατί: «Τέλος, η δουλειά έγινε, ας κάνει ότι νομίζει τώρα.»

Όπως ήταν φυσικό το θέμα αναπαράχθηκε αμέσως από όλα τα Μέσα και ιδιαίτερα από τις Βρετανικές εφημερίδες, που δημοσιοποίησαν όλη την συνομιλία. Η διαδικασία συνεχίζεται με τον Βαλμπουενά να παραδίδει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στην Εισαγγελία. Ο μάνατζερ και δικηγόρος του Μπενζεμά, Συλβέν Κορνιέ, επιμένει ότι ο πελάτης του απλά μεσολάβησε, για να τον βγάλει από την δύσκολη θέση και εξέφρασε την έκπληξη του, πως είδαν την δημοσιότητα στοιχεία της δικογραφίας. Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι διάλογοι δεν είναι αυθεντικοί, αλλά προσεκτικά επιλεγμένοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ