ΣΠΟΡ

Σοκαρισμένοι οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας και της Γερμανίας

Σοκαρισμένοι οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας και της Γερμανίας
Σοκαρισμένοι οι παίκτες της Γαλλίας και της Γερμανίας από την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι Reuters/Benoit Tessier

Η ανατριχιαστική στιγμή της έκρηξης έξω από το Stade de France την ώρα διεξαγωγής του φιλικού αγώνα της Γαλλίας με την Γερμανία, έχει χαραχτεί στο μυαλό των ποδοσφαιριστών.

Σε δεύτερο πλάνο όπως ήταν φυσικό πέρασε για όλους η φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με την Γερμανία. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τημ των ομάδων ήταν σε κατάσταση σοκ. Ιδιαίτερα οι Γερμανοί, όπως φαίνεται και από τα λόγια του μάνατζερ της ομάδας Όλιβερ Μπίρχοφ. «Υπήρχε μία μεγάλη ανασφάλεια, ένας μεγάλος φόβος και μία παράξενη διάθεση στα αποδυτήρια. Ήταν εμφανές το πόσο σοκαρισμένοι ήταν οι παίκτες. Άνοιξαν αμέσως τα τηλέφωνά τους για να ενημερωθούν για το τι είχε συμβεί και να καλέσουν στα σπίτια τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της εθνικής ομάδας έφυγαν ανά ομάδες από το γήπεδο μετά από πολύ ώρα, μέσα σε μικρά βαν, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί και πιθανοί στόχοι.

Στη Γαλλική πλευρά επικρατούσε βουβαμάρα αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για τα γεγονότα από το Νοελ Λε Γκρετ, πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Το φιλικό με την Αγγλία της Τρίτης τελικά θα διεξαχθεί κανονικά. Ενώ αμέσως μετά το ματς, η Ομοσπονδία έσπευσε να ανακοινώσει την ματαίωση του, με επίσημη ανάρτησή της το Σάβατο ενημέρωσε, ότι άλλαξε η αρχική απόφαση.

Η αγωνία του Γκριεζμάν

Περισσότερο από όλους σοκαρισμένος ήταν ο διεθνής Γάλλος μεσοεπιθετικός Αντουάν Γκριεζμάν, καθώς η αδελφή του ήταν στο συναυλιακό κέντρο Μπατακλάν. Μέσα από το Twitter μοιράστηκε την αγωνία του με τον κόσμο εκείνες τις τραγικές στιγμές: «Θεέ μου προστάτεψε την αδελφή μου και τους Γάλλους».

Λίγη ώρα αργότερα, ανακουφισμένος μάθαινε, ότι εκείνη ήταν ανάμεσα στους «τυχερούς» της σφαγής στο Μπατακλάν: «με την βοήθεια του Θεού η αδελφή μου ξέφυγε από το Μπατακλάν. Οι προσευχές μου είναι στα θύματα και τις οικογένειες τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ