ΣΠΟΡ

Europa League: υπέρβαση στην Πόλη θέλει για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Europa League: υπέρβαση στην Πόλη θέλει για την πρόκριση ο Ολυμπιακός
Προβάδισμα πρόκρισης η Μπεσίκτας μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Η Μπεσίκτας έφυγε από το Καραϊσκάκης με το 1-1 και το εκτός έδρας γκολ, που ήθελε απέναντι στον Ολυμπιακό, ενόψει της ρεβάνς στην φάση των 16 του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι πάντως εμφανίστηκαν καλύτεροι σε σχέση με τελευταία τους παιχνίδια και κορυφαίο τον Καμπιάσο και πλήρωσαν ένα λάθος του Λεάλι στο γκολ και ο κόσμος του χειροκρότησε στο τέλος. Στην Πόλη θα κυνηγήσουν τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης, με την Μπεσίκτας πάντως να είναι το φαβορί.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε ενέργεια και καθαρό πλάνο στο παιχνίδι του. Δεν επέτρεψε στην Μπεσίκτας να πατήσει περιοχή και της άφησε μόνο κάποια μακρινά σουτ, που δεν απείλησαν.

4072541


(Καλή αμυντική λειτουργία για 45 λεπτά ο Ολυμπιακός - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στην επίθεση είχε κυκλοφορία και δοκίμασε να κτυπήσει σε κάποιες κόντρες και σε μία από αυτές στο 36 άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ να βγάζει σέντρα και τον Καμπιάσο να πατάει περιοχή και να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Φάμπρι.

4072527


(Η κεφαλιά γκολ του Καμπιάσο - Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Αργεντινός (όσο άντεξε μέχρι το 70 που έγινε αλλαγή και αποθεώθηκε) ήταν ο κορυφαίος και «2ος προπονητής», κατευθύνοντας στον αγωνιστικό χώρο όλους τους παίκτες και δίνοντας ποιότητα δίπλα στον Ρομαό, στην μεσαία γραμμή, ενώ κάποιοι ακόμη παίκτες έδειχναν πιο απελευθερωμένοι μετά την αποχώρηση του Μπέντο και με τους Βούζα, Πάντο και Ιμπαγάσα στον πάγκο.

4072509


(Βούζας (δ), Πάντος (κ.) και Ιμπαγάσα (αρ.) στον πάγκο του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Όμως η Μπεσίκτας έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση στο β μέρος (και αφού με κεφαλιά ο Ταλίσκα είχε προειδοποιήσει) με δυνατό σουτ του Αμπουμπακάρ εκτός περιοχής, μετά από λάθος απομάκρυνση του Λεάλι, που έστειλε την μπάλα στα πόδια του Καμερουνέζου.

4072594


(Ο Αμπουμπακάρ (ν.9) εκτελεί από μακριά τον Λεάλι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν για ένα διάστημα την αυτοσυγκέντρωσή τους και ο Λεάλι αναγκάστηκε να πέσει στα πόδια του Κουαρέσμα και του Μπάμπελ λίγο αργότερα, ενώ στην πρώτη φάση ο Ρέτσος σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή σε σουτ του Ολλανδού με τον Ιταλό τερματοφύλακα εξουδετερωμένο.

4072670


(Ο Μπάμπελ απείλησε με 2ο γκολ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν ψυχολογία, αλλά ούτε και δυνάμεις από ένα σημείο και μετά (ούτε οι Μαρτίνς, Μάριν βοήθησαν) και δεν έκαναν φάση ουσιαστικά στο β μέρος (πλην μιας κεφαλιάς του Μποτία στο ξεκίνημα), ενώ ο Λέαλι με μια ακόμη γρήγορη έξοδο σταμάτησε τον Τοσούν σε τετ α τετ στο 87.

4072682


(Χειροκρότημα στο τέλος για τους παίκτες του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Με το 1-1 ο Ολυμπιακός πάντως έχει κάποιες ελπίδες για την ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης στην Πόλη (20.00), αλλά θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα λάθη και να σκοράρει σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64 Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70 Μαρτίνς), Μανθάτης, Φορτούνης (73 Μάριν), Ελιονούσι, Ανσαριφάρντ.

Δεν τα κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ

Μετά την θριαμβευτική πρόκριση επί της Μπιλμπάο, o ΑΠΟΕΛ (με σημαντικές απουσίες - Σωτηρίου, Μπερτόλιο και Βινίσιους) είδε τους φιλοξενούμενους της Άντερλεχτ να τιμωρούν ένα λάθος στην άμυνα και να φτάνουν στο γκολ με τον Στάντσιου (29).

2017 03 09T184606Z 1522056331 RC136D396540 RTRMADP 3 SOCCER EUROPA APO AND


(Με το "διπλό" έφυγε η Άντερλεχτ από την Κύπρο - Πηγή: Reuters / Yiannis Kourtoglou)

Στο δεύτερο μέρος η Κυπριακή ομάδα είχε καλύτερη εικόνα, άγγιξε την ισοφάριση στο 87 μετά από φάουλ του Βάντερ, αλλά την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και πλέον έχει πολύ δύσκολη αποστολή στις Βρυξέλλες. Ανατροπή από το 1-2 σε 4-2 η Λυόν με τη Ρόμα, στους "8" με 5άρα εκτός έδρας η Γκενκ, προβάδισμα η ουσιαστική Μάντσεστερ στο Ροστόφ.

Europa League – Φάση των 16 (α αγώνες)

Ολυμπιακός-Μπεσίκτας 1-1 (36 Καμπιάσο / 53 Αμπουμπακάρ)
ΑΠΟΕΛ-Άντερλεχτ 0-1
Ροστόφ-Μάντσεστερ Γ. 1-1
Κοπεγχάγη-Άγιαξ 2-1
Θέλτα-Κράσνονταρ 2-1
Σάλκε-Γκλάντμπαχ 1-1
Λυόν-Ρόμα 4-2
Γάνδη-Γκενκ 2-5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ