ΣΠΟΡ

Ψηφίστηκε ο Νόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ

Ψηφίστηκε ο Νόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ
Άνοιξε ο δρόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ, ψηφίστηκε ο Νόμος EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε από τη Βουλή το Νομοσχέδιο με την τροπολογία σχετικά με τις αρμοδιότητες της έκδοσης υψομετρικής μελέτης για αθλητικούς χώρους. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την έκδοση οικοδομικής άδειας και της έναρξης των εργασιών για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, υπερψήφισαν την τροπολογία (Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις) μέσω της οποίας παρακάμπτεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, όπως είχε γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα. Πλέον χρειάζεται η δημοσίευση της τροπολογίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (εντός δεκαημέρου). Το επόμενο και τελευταίο βήμα θα είναι η κατάθεση του φακέλου στο Υπουργείο Υποδομών και με την υψομετρική μελέτη (που πλέον θα εκδώσει το Υπουργείο Υποδομών.

4104438


(Πλάνο από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής - Πηγή: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με πλήρη φάκελλο θα απομένει η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την έναρξη των εργασιών. Κάτι που αναμένεται να γίνει αρχές Ιουνίου, όπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο πρότζεκτ του έργου κύριος Ανδριόπουλος.

Ικανοποίηση στην ΑΕΚ, ενστάσεις ο Δήμος

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ τονίστηκε (μέσω θέσης) η απόλυτη ικανοποίηση για την εξέλιξη. «Σύσσωμος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της χώρας αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της ΑΕΚ και δικαίωσε τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για το μεγάλο όνειρο του κόσμου της ομάδας μας».

αγιασοφιααεκ


(Στην τελική ευθεία η Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ - Πηγή: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Όσο για την πλευρά του Δημάρχου Φιλαδέλφειας, κυρίου Βασιλόπουλου, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αντίθεσή του με βολές τόσο πορος την ΑΕΚ, όσο και την πλευρά της Κυβ[ερνησης, για το γεγονός ότι αφαιρούνται οι ΄σχετικές αρμοδιότητες από τους Δήμους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ