ΣΠΟΡ

Νεκρός σε τροχαίο ο αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 Ζερμέιν Μέισον

Νεκρός σε τροχαίο ο αργυρός Ολυμπιονίκης του 2008 Ζερμέιν Μέισον
Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Ζερμέιν Μέισον Getty Images / Clive Brunskill

Ο Τζαμαϊκανο-βρετανός αργυρός Ολυμπιονίκης του ύψους στο Πεκίνο Ζερμέιν Μέισον σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην πρωτεύουσα Κίνγκστον της Τζαμάικα, χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του.

Ο 34χρονος πρώην αθλητής του ύψους επέβαινε στη μοτοσυκλέτα του, αποχωρώντας από ένα πάρτι στις 4:20 τα ξημερώματα, όταν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου στον δρόμο Παλισαντόες, μία κεντρική οδό στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προσπάθησε να αποφύγει με ελιγμούς άλλο όχημα. Τα τραύματά του ήταν σοβαρά και σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ πέθανε επί τόπου.

GettyImages 82460359


(Ο Μέισον πανηγυρίζει με την σημαία της Μ. Βρετανίας στο Πεκίνο το 2008 - Πηγή: Getty Images / Stu Forster)

Αμέσως στο σημείο βρέθηκαν ο Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και ο πρώην αμυντικός της Μπόλτον Ρικάρντο Γκάρντνερ, που διασκέδαζαν στο ίδιο πάρτυ.

GettyImages 82464121


(Το άλμα του Μέισον που του έδωσε το αργυρό μετάλλιο στους Ο.Α. το 2008 - Πηγή: Getty Images / Mark Dadswell)

Ο Μέισον είχε γεννηθεί στην Τζαμάικα και επέλεξε να αγωνιστεί με τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας το 2006, αφού ο πατέρας του ήταν Άγγλος (που ζούσε στην Τζαμάικα). Το 2008 ήταν 2ος στο ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με άλμα στα 2,34μ., ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ του, πίσω από τον Ρώσο Αντρέι Σϊλνοβ (2.36).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ