ΣΠΟΡ

Ισόπαλη 0-0 η εθνική ομάδα στην Τουρκία παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Ισόπαλη 0-0 η εθνική ομάδα στην Τουρκία παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
Reuters/Osman Orsal

Η εθνική μας ομάδα εμφανίστηκε πιο συμπαγής στην Πόλη και πήρε «λευκή ισοπαλία» από την Τουρκία, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που είχε και συνομιλία με τους διεθνείς και τον προπονητή στο τέλος.

Με συνταγή Ρεχάγκελ, ο Μίχαελ Σκίμπε εμφάνισε μια πιο «σφιχτή» εθνική ομάδα στην Πόλη και πήρε την ισοπαλία από την Τουρκία, δείχνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα για να επανακάμψει η ομάδα. Αντίθετα πάντως από την καλή αμυντική λειτουργία, το πρόβλημα στην παραγωγή παιχνιδιού ήταν και πάλι έντονο και πολλές φορές ο Φορτούνης και οι επιθετικοί μας (Μήτρογλου και στη συνέχει Γιάννου) ήταν απελπιστικά μόνοι. Ο Γερμανός προπονητής της εθνικής μας παραδέχθηκε ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, αλλά ήταν ικανοποιημένος με την αμυντική λειτουργία μας, που πρέπει να αποτελέσει και πάλι την βάση.


(Πηγή: Reuters/Osman Orsal)

«Θεωρώ πως ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι επειδή η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο χώρες που έχουν την αντιπαλότητά τους. Υπήρχε δύναμη και σκληράδα στο παιχνίδι και στο τέλος πιστεύω πως το 0-0 ήταν ένα δίκαιο σκορ. Η Τουρκία δημιούργησε λίγο παραπάνω ευκαιρίες από την δική μου ομάδα. Πιστεύω πως αμυντικά κάναμε καλή δουλειά και είχαμε καλή εικόνα αλλά δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μεγάλους επιθετικούς κινδύνους και πολύ καλές φάσεις για να σκοράρουμε και έτσι θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, το 0-0».


(Πηγή: Reuters/Osman Orsal)

Τουρκία: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81’ Κασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64’ Γιονούς Μάλι), Αρντά Τουράν (93' Οζντεκίν), Σαχάν (74’ Οκάι), Οζιακούπ (63’ Εμρέ Τσολάκ), Μεχμέτ Τοπάλ, Τουφάν (86’ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (79’ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας (92' Tζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46’ Πέτσος), Φορτούνης (91’ Καρέλης), Μήτρογλου (70’ Γιάννου)

Στα αποδυτήρια ο Τσίπρας

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στα αποδυτήρια της εθνικής και μίλησε με τους διεθνείς και τον Ομοσπονδιακό τεχνικό. Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει και το ποδοσφαιρικό του σχόλιο στον Μίχαελ Σκίμπε: «η Εθνική ομάδα χρειάζεται ένα restart».


(Πηγή: Reuters/Hakan Goktepe/Prime Minister Press Office)

Ο κύριος Τσίπρας παρακολούθησε τον αγώνα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, φορώντας και το απαραίτητο κασκόλ, σε σχετικά ήρεμο κλίμα, αφού οι αποδοκιμασίες ήταν σε ήπιο κλίμα. Κάποιες αποδοκιμασίες την ώρα ανάκρουσης των εθνικών ύμνων, αλλά και αρκετά χειροκροτήματα.

Αποδοκίμασαν οι Τούρκοι το «λεπτό σιγής»

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσε η ενέργεια μερίδας Τούρκων οπαδών να αποδοκιμάσουν την ώρα, που υπήρχε το λεπτό σιγής για τα θύματα του Παρισιού.

Κάποιοι φίλαθλοι πάντως υποστήριξαν ότι οι αποδοκιμασίες στρέφονταν στην UEFA, που δεν είχε φροντίσει να τηρηθεί το λεπτό σιγής και όταν υπήρχαν Τούρκοι θύματα σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κων/λη. Τα μέτρα ασφαλείας πάντως ήταν δρακόντεια από την πλευρά της Τουρκικής Αστυνομίας, που είχε γεμίσει το στάδιο Φατίχ Τερίμ.


(Πηγή: Reuters/Osman Orsal)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ