ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό του LEN Euro League του πόλο γυναικών

Ο Ολυμπιακός έχασε στον τελικό του LEN Euro League του πόλο γυναικών
Ήττα στον τελικό LEN Euro League για τα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Κίνεφ Κιρίσι με 7-6 στον τελικό του LEN Euro League στο πόλο γυναικών. Οι ερυθρόλευκοι πάντως έχουν δικαιολογημένα πολλά παράπονα για την διαιτησία υπέρ των διοργανωτών στο φινάλε του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα στο ματς, όταν βρέθηκε να κυνηγά και πάλι στο σκορ από το 1-4. Με καλή άμυνα και ενέργεια οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη μπλόκαραν τις Ρωσίδες που πέτυχαν από 1 μόλις γκολ στα υπόλοιπα 8λεπτα.

4117197


(Η Κίνεφ σκόραρε 4 φορές στο πρώτο 8λεπτο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Όμως η επίθεση του Ολυμπιακού δεν έβγαλε γκολ με την μπάλα να σταματά στα δοκάρια της Κίρισι διψήφιο αριθμό, αλλά και τις ερυθρόλευκες στο 3-5 και το 4-5 να χάνουν πολλές ευκαιρίες, όχι μόνο να ισοφαρίσουν, αλλά και να προηγηθούν.

Φτάσαμε έτσι στο φινάλε με την αντεπίθεση του Ολυμπιακού από το 4-7 και μετά το 5-7 της Πλευρίτου έσβησαν τα φώτα (!) 2 λεπτά πριν τη λήξη. Όταν ξανάρχισε το ματς η Έμολο έκανε το 6-7 1.30'' πριν το φινάλε. Στις επιθέσεις του Ολυμπιακού δόθηκε επιθετικό φάουλ στην φουνταριστή Ασημάκη, αλλά οι ερυθρόλευκες είχαν μια ακόμη επίθεση 11''.

4117313


(Μόνον η Έμολο πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Ο Χάρης Παυλίδης είχε ζητήσει τάιμ-άουτ, το οποίο αγνόησαν οι διαιτητές και του το έδωσαν αφού κύλησαν σχεδόν 5". Το τελευταίο σουτ δεν μπορούσε να είχε τύχη και η Κίνεφ πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου μετά από 11 παρουσίες (τα τελευταία 13 χρόνια) σε Final 4, αφήνοντας δεύτερο τον Ολυμπιακό.

Πάντως οι ερυθρόλευκες δεν είχαν την βοήθεια από τις ξένες παίκτριες στο κρίσιμο παιχνίδι, μόνο με την Έμολο να παίρνει πρωτοβουλίες, αλλά να είναι άτυχη με 4 δοκάρια και τις Μπιανκόνι, Σμιτ να φαίνονται μόνον αμυντικά.

4117250


(Δικαιολογημένα τα παράπονα του Ολυμπιακού για το τελευταίο τάιμ άουτ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

Τα 8λεπτα (Ολυμπιακός-Κίνεφ): 1-4, 3-5 (2-1), 4-6 (1-1), 6-7 (2-1)

Τα γκολ του Ολυμπιακού: Πλευρίτου 2, Ασημάκη, Αβραμίδου, Ελευθεριάδη, Έμολο. Στον "μικρό τελικό" η Σαμπατέλ κέρδισε 7-5 την Ματαρό (αμφότερες Ισπανικές).

4117412


(Δακρυσμένα τα κορίτσια του Ολυμπιακού στην απονομή - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ