ΣΠΟΡ

Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης-Καγιαλής στο Ιέρ της Γαλλίας

Ιστιοπλοΐα: Χάλκινο μετάλλιο οι Μάντης-Καγιαλής στο Ιέρ της Γαλλίας
eurokinissi/φωτογραφία αρχείου

Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του χάλκινου ολυμπιακού μεταλλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, ανέβηκαν ξανά στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αυτή τη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ιέρ της Γαλλίας.

Οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470, δείχνοντας πως παραμένουν στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Το ελληνικό πλήρωμα με προπονητή τον Μάκη Ωρολογά ήταν από την αρχή της κούρσας σε τροχιά μεταλλίου και με την επίδοσή τους στη medal race κατάφεραν να τερματίσουν τέταρτοι και να κρεμάσουν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.

Οι ελληνικές επιτυχίες όμως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιέρ δεν σταματούν εδώ, καθώς «άρωμα Ελλάδας» είχαν και δύο χρυσά μετάλλια, που κατέκτησαν οι Αφροδίτη Ζέγγερ και η Ανελόι βαν Βεεν στα 470 για λογαριασμό της Ολλανδίας, αλλά και ο τούρκος ιστιοπλόος Αλικάν Κεϊνάρ στα Finn.

Κι αυτό γιατί προπονητής των αθλητριών από την Ολλανδία είναι ο Νίκος Δρούγκας, ενώ ο Αιμίλιος Παπαθανασίου προπονεί τον τούρκο ιστιοπλόο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ