WRC: Πρώτη νίκη του Τάνακ στο ράλυ Σαρδηνίας (vid)
Ο Εσθονός Οττ Τάνακ με Ford Fiesta κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα του WRC, τερματίζοντας πρώτος στο απαιτητικό ράλυ Σαρδηνίας. Ανέβηκε στην 3η θέση της μάχης για τον παγκόσμιο τίτλο, με τους Οζιέ-Νεβίλ να συνεχίζουν τη μονομαχία τους.
Ο Τάνακ έκανε ντεμπούτο στην Πορτογαλία το 2009 και χρειάστηκε 73 αγώνες για να πανηγυρίσει την πρώτη θέση σε ράλυ. Όλα στον αγώνα κρίθηκαν στις ειδικές 13-15 του Σαββάτου και το λάθος του ΝεοΖηλανδού Χέιντεν Πάντον, που οδηγούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή την κούρσα.

(Ο Νεοζηλανδός Χέιντεν Πάντον έχασε τη νίκη από λάθος του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / NIKOS MITSOURAS)
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πάντον, ένα "παιδικό λάθος" σε μία στροφή του κόστισε ένα κατεστραμμένο πίσω δεξιά τροχό στο Hyundai i20 Coupe και την εγκατάλειψη.
Ο Τάνακ ξεκίνησε πρώτος στις ειδικές της Κυριακής και διατήρησε τη θέση του, αφήνοντας δεύτερο το Λάτβαλα με Toyota Yaris και τρίτο το Νεβίλ με το άλλο Χιουντάι. Στη μάχη του πρωταθλήματος ο Οζιέ (ολοκληρωσε 5ος) έχει 141 β., ο Νεβίλ 123 και ο Τάνακ 108.

(Εξαιρετική οδήγηση από τον Τάνακ στις χωμάτινες διαδρομές στη Σαρδηνία - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / NIKOS MITSOURAS)
Το Ιταλικό ράλυ ήταν πολύ απαιτητικό στις χωμάτινες διαδρομές του, με πολλά απρόοπτα για τους οδηγούς, που είχαν να αντιμετωπίσουν και την ξαφνική εμφάνιση ακόμη και αγελάδων (!).
Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματςο είναι το ράλυ Πολωνίας (30/6 - 2/7).
Σπουδές Επιστημών Ζωής και Υγείας στην Κύπρο: Αιτήσεις στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
10:00
Δύο συλλήψεις για κλοπές αλιευμάτων από εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ
09:53
Η νέα κυβέρνηση της Κολομβίας αναγνωρίζει την προσάρτηση των υψιπέδων του Γκολάν στο Ισραήλ
09:47
Φωτιά στο Μαραθιά Ζακύνθου - Εστάλη μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
09:38