ΣΠΟΡ

Σοκ στον Άγιαξ - Mε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ο Νουρί

Σοκ στον Άγιαξ - Mε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ο Νουρί
Σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ο Νουρί του Άγιαξ ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JULIEN WARNAND

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του ποδοσφαίρου και στην οικογένεια του Άγιαξ η δυσάρεστη εξέλιξη της υγείας του 20χρονου παίκτη, που κατέρρευσε στο φιλικό με τη Βέρντερ Βρέμης. Ο Αμπντελχάκ Νουρί έχει υποστεί βαριά εγκεφαλική βλάβη, που είναι συνήθως μη αναστρέψιμη.

Όλες τις ημέρες από την μεταφορά του 20χρονου παίκτη στο νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ, μετά την κατάρρευσή του στο γήπεδο, στο φιλικό με τη Βέρντερ, υπήρχε αισιοδοξία για την κατάστασή του, παρότι ήταν σε κώμα. Όλες οι ανακοινώσεις του Αίαντα, εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι ο 20χρονος Νουρί θα ξεπερνούσε το πρόβλημα με την καρδιά του.

Δυστυχώς όμως η σημερινή ενημέρωση, που κοινοποιήθηκε από τον Άγιαξ προκάλεσε σοκ: ο παίκτης έχει υποστεί βαριά εγκεφαλική βλάβη, εκτεταμμένη και συνήθως μη αναστρέψιμη μετά από το επεισόδιο. Αυτή οφείλεται στο μεγάλο διάστημα που δεν έπαιρνε οξυγόνο ο εγκέφαλος του παίκτη, με αποτέλεσμα να έχει νεκρώσει μεγάλο μέρος του.

Ο Άγιαξ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και τη στήριξη στην οικογένεια του παίκτη, που είναι στα τμήματα υποδομή του συλλόγου από το ξεκίνημα της καριέρας του και πέρυσι προωθήθηκε στην α ομάδα.(έπαιξε 15 αγώνες σκοράροντας 1 φορά), ενώ ήταν βασικό στέλεχος της β ομάδας.

Ο Αμπντελχάκ Νουρί θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ για να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάνηψης του, καθώς υπάρχουν στατιστικά κάποιες λίγες πιθανότητες να επανέλθει.

Κύμα συμπαράσταση για το Νούρι

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο. Συμπαίκτες, παλιοί διεθνείς, ακόμη και αντίπαλοι έκαναν αναρτήσεις με τις ευχές τους για τον άτυχο Νουρί. Ο Άγιαξ κοινοποίησε τις περισσότερες αναρτήσεις.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ