ΣΠΟΡ

Συγκρούσεις οπαδών και αστυνομίας πριν το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

Συγκρούσεις οπαδών και αστυνομίας πριν το ΠΑΟ-ΟΣΦΠ
Εκτεταμένα επεισόδια μέσα και έξω από τη Λεωφόρο Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Οριστική διακοπή του ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακού αποφάσισε ο διαιτητής του αγώνα λόγω ρίψης φωτοβολίδων των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι ραγδαίες ενώ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα

[22:29] Λίγο πριν τα μεσάνυχτα. ας θυμηθούμε τις βασικές εξελίξεις ενός ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ:

- Δύο φωτοβολίδες χτύπησαν τους Φινμπόγκανσον και Μιλιβόγεβιτς κατά την πρώτη είσοδο του Ολυμπιακού στο γήπεδο.

- Ακολούθησαν διαβουλεύσεις των παραγόντων των δύο ομάδων με τους διαιτητές και τους παρατηρητές του παιχνιδιού.

- Δύο ώρες αργότερα ο διαιτητής Παππάς αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του.

- Ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και των ΜΑΤ. Μεγάλες ζημιές στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Απολογισμός: δέκα συλλήψεις, πενήντα προσαγωγές και ένας αστυνομικός τραυματίας.

- Λίγο μετά τις 22:00 ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί ενώ συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο (πιθανότα στις 11 το πρωί) όπου θα εξεταστεί ακόμα και το ενδεχόμενο απόσυρσης του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα

[22:29] Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι καλεί έκτακτο ΔΣ για αύριο και πρόθεσή του είναι να παραιτηθεί από την προεδρία. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Oλόκληρη η δήλωση: "Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα"

[22:18] Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας. Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή»

[22:12] Η αποστολή του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το γήπεδο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

[22:07] Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ. Καταδικάζει τα επεισόδια και ρίχνει την ευθύνη για την διακοπή στον διαιτητή του αγώνα.

[22:06] Μόλις τώρα έγινε εφικτό να πάει η αποστολή του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια.

[21:51] Πλέον όλοι είναι σε αναμονή του φύλλου αγώνα αλλά και των ανακοινώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκού το ΔΣ της οποίας συνεδριάζει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

[21:48] Έχουν ηρεμήσει εντελώς τα πνεύματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σιγά - σιγά ανοίγουν οι γύρω δρόμοι

[21:24] Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ ανακοίνωσε ότι αύριο καλεί έκτακτο ΔΣ και πρόθεσή του είναι να παραιτηθεί.

[21:41] Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο λόγος της οριστικής διακοπής είναι η αδυναμία της αστυνομίας να εγγυηθεί την ασφαλή έναρξη του ντέρμπι

[21:30] Και επειδή κάπου παίζεται και ποδόσφαιρο να σας πούμε ότι την ίδια ώρα στην Ισπανία, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-4 και στην Αγγλία, Σίτι-Λίβερπουλ 1-4

[21:25] Όπως μας ενημερώνει ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Λευτέρης Σουχάιμπ που βρίσκεται στο σημείο των επεισοδίων, αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία ενώ οι φίλαθλοι του ΠΑΟ έχουν πάει προς τον σύνδεσμό τους λίγο πιο κάτω από το γήπεδο. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας παραμένει κλειστή.

[21:09] Έχουν γίνει πάνω από δέκα συλλήψεις, την ώρα που τα επεισόδια συνεχίζονται

[21:07] Σύσκεψη του Δ.Σ του ΠΑΟ γίνεται αυτή την ώρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

[21:00] Μέσα στο γήπεδο έχει ηρεμήσει η κατάσταση όμως η ένταση έχει μεταφερθεί στους γύρω δρόμους και ειδικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου η Αστυνομία ρίχνει χημικά και οι οπαδοί έχουν στήσει οδοφράγματα.

[20:32] Υπάρχει ακόμα ερώτημα σχετικά με το ποιός πήρε την απόφαση για την οριστική αναβολή του ντέρμπι.

[20:30] Τα επεισόδια είναι γενικευμένα και γίνονται σε όλη την έκταση του γηπέδου, όχι μόνο μπροστά από τη Θύρα 11 που ήταν στην αρχή.

[20:28] Ο τραυματίας αστυνομικός για τον οποίο σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

[20:27] Πραγματικός πόλεμος γίνεται αυτή την ώρα. ΜΑΤ και οπαδοί δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Πάντως τα καπνογόνα και οι κροτίδες είναι πολλές ενώ υποτίθεται ότι έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι πριν την είσοδο των οπαδών.

[20:19] Περίπου 200 οπαδοί του ΠΑΟ επιχειρούν να μπουν στα αποδυτήρια. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απωθούν. Τα επεισόδια είναι εκτεταμένα και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα

[20:17] Πεδίο μάχης η Λεωφόρος αυτή την ώρα καθώς έχουμε εισβολή των οπαδών του ΠΑΟ στον αγωνιστικό χώρο

[20:10] Ο διαιτητής του αγώνα αποφάσισε ότι δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με πληροφορίες της Nova.

[20:07] Αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από οπαδό, καθώς δέχθηκε χτύπημα με καρέκλα στο κεφάλι. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

[19:54] Σε λίγη ώρα η απόφαση του διαιτητή σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τηλεόραση του Nova.

[19:43] Πληροφορίες της τηλεόρασης της Nova αναφέρουν ότι ο διαιτητής του αγώνα, κ. Παππάς, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ξεκινήσει ο αγώνας. Νωρίτερα, είχαν ακουστεί προειδοποιήσεις προς τους φιλάθλους από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Λίγα λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα του ματς πάντως ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καν προθέρμανση. Αυτή την ώρα γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων και των διαιτητών ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινωνία έγινε και με τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

[Νωρίτερα]

Φωτοβολίδες έπεσαν κατά την είσοδο των παικτών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την ώρα της εισόδου της ομάδας του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο έπεσαν φωτοβολίδες και κάποιες εξ αυτών χτύπησαν τους Φινμπόκασον και Μιλιβόγεβιτς της ομάδας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Θεοδωρίδη, στην κάμερα της Nova. Όπως είπε, αναμένει την απόφαση των διαιτητών για το αν θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Νωρίτερα, υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομίας έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, όταν περίπου 1000 οπαδοί του Παναθηναϊκού επιχείρησαν να εισέλθουν μαζικά στο γήπεδο. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απωθήσουν και στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σημειώθηκε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης ενώ οι οπαδοί "απάντησαν" με μπουκάλια και πέτρες.

Oι οπαδοί απωθήθηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην οδό Τσόχα ενώ η αστυνομία παρατάχθηκε απεναντί τους.

Λίγο μετά τις 6 τα επεισόδια συνεχίστηκαν και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όταν η αστυνομία θέλησε να εκκενώσει τους χώρους γύρω από την οδό Τσόχα καθώς έφτασε, πριν από λίγο, στο γήπεδο η αποστολή του Ολυμπιακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ