ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Στίβου 2017: «Πετάει» για Λονδίνο η εθνική ομάδα

Παγκόσμιο Στίβου 2017: «Πετάει» για Λονδίνο η εθνική ομάδα
Καραλής (αρ.) και Τεντόγλου (δ.) στην αναχώρηση της εθνικής ομάδας στίβου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Τα γκρουπ της εθνικής ομάδας στίβου αναχωρούν σταδιακά για το Λονδίνο, όπου την Παρασκευή ξεκινά το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τις ευχές στους Έλληνες αθλητές έδωσε και ο μεγάλος «άτυχος», Κώστας Φιλιππίδης, που δε θα λάβει μέρος στους αγώνες.

Έμεινε εκτός ο Φιλιππίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ έκανε μία ακόμη μαγνητική, που έδειξε ότι το πρόβλημα τραυματισμού του δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και έτσι δε θα ήταν έτοιμος στο 100% για να αγωνιστεί (όπως γνωμοδότησε ο γιατρός της Ομοσπονδίας).

17702037


(Ο Φιλιππίδης δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο παγκόσμιο του στίβου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Θυμίζουμε ότι ο Φιλιππίδης τραυματίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού σε λακκούβα (!) στο διάδρομο του βοηθητικού του ΟΑΚΑ και κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης την περασμένη Δευτέρα στη διοίκηση του σταδίου.

Πρώτη «πέταξε» η Στεφανίδη

Η πρώτη αθλήτρια που πέταξε για το Λονδίνο ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη την Τρίτη το απόγευμα. Με αισιοδοξία και πίστη για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ.

4193570


(Χαμογελαστή στην αναχώρηση η Κατερίνα Στεφανίδη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

«Πιστεύω πως το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από εμένα. Αν εγώ κάνω το άλμα που είμαι έτοιμη, τότε θα μιλάμε για το ποιες άλλες αθλήτριες θα είναι μαζί μου στο βάθρο. Όμως, δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει σε έναν αγώνα. Θεωρώ πως υπάρχουν έξι ακόμη κοπέλες, που είναι ικανές να πάνε ψηλά και ανάλογα με τις συνθήκες να κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Ισως το 4,80 μ. να μην είναι αρκετό εφέτος να δώσει μετάλλιο» δήλωσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο.

Το πρόγραμμα των αναχωρήσεων

Το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε το πρώτο γκρουπ της εθνικής ομάδας με την πτήση των 09.15 για την Αγγλική πρωτεύουσα: Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Καραλής, Παπαμιχαήλ, Ντρισμπιώτη, Παπαχρήστου, Τσάκωνας και Βασιλείου.

4194045


(Τσάκωνας και Βασιλείου στην αναχώρηση της εθνικής - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Το απόγευμα είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει το δεύτερο γκρουπ με την πτήση των 19.10 με το οποίο θα ολοκληρωθεί η μετάβαση του κύριου όγκου των Ελλήνων αθλητών.

Κυριαζής, Τσιάμης, Αναστασάκης, Ρεμπούλη, Πριβιλέτζιο, Μπελιμπασάκη, Πεσιρίδου, Γκούσιν και Αλεξούλη έχουν ραντεβού στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 17.00.

1 4194035


(Η Παπαχρήστου στο Ελ. Βενιζέλος - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τελευταίες θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο οι Αναγνωστοπούλου και Ζαπουνίδου στις 8 Αυγούστου.

Ο ΣΕΓΑΣ ετοίμασε μια πλήρη παρουσίαση της Ελληνικής αποστολής, όπου οι φίλαθλοι μπορούν να δουν όλα τα στοιχεία των 20 αθλητών, που θα μας εκπροσωπήσουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ