ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Ο Μακουάλα έτρεξε μόνος του και προκρίθηκε στα 200 μ. (vids)

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Ο Μακουάλα έτρεξε μόνος του και προκρίθηκε στα 200 μ. (vids)
Ο Μακουάλα έτρεξε μόνος του προκριματικό 200 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI

Ο Ισαάκ Μακουάλα από την Μποτσουάνα θα τρέξει τελικά αργότερα το βράδυ στα ημιτελικά των 200 μέτρων των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Μετά την χθεσινή αναταραχή με την απουσία του από τον τελικό των 400 μέτρων με την IAAF να τον βάζει στην καραντίνα για ιογενή γαστρεντερίτιδα, ο Αφρικανός δρομέας έκανε ένσταση και έτρεξε μόνος του!

Ο Μακουάλα ήταν ανάμεσα στους 30 αθλητές που προσβλήθηκαν τη Δευτέρα από ιό γαστρεντερίτιδας και δεν μπόρεσε να τρέξει στα προκριματιά των 200 μέτρων. Η IAAF τον έθεσε σε καραντίνα 48 ώρων (ακολουθώντας τη νομοθεσία της Μεγ. Βρετανίας) και του απαγόρευσε να λάβει μέρος στον χθεσινό τελικό των 400 μέτρων, παρότι είχε προκριθεί. Μια απόφαση, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο Μακουάλα πήγε για να αγωνιστεί.

18328450


(Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η IAAF με την αντιμετώπιση της περίπτωσης του Μακουάλα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / IAN LANGSDON)

Μάλιστα το βίντεο με τους άνδρες ασφαλείας να του απαγορεύουν την είσοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έκανε το γύρο του κόσμου.

Μετά από αυτό το γεγονός, η Μποτσουάνα κατέθεσε ένσταση και πέτυχε ο αθλητής να διεκδικήσει μόνος του την παρουσία του στα ημιτελικά, καθώς η καραντίνα έληγε στις 16.00 ώρα Ελλάδας σήμερα Τετάρτη και οι τρεις σειρές είναι προγραμματισμένες για το βράδυ.

Έτσι και έγινε. Ο 30χρονος σπρίντερ έτρεξε μόνος του με το όριο πρόκρισης στα 20.53, όσο έκανε ο 24ος αθλητής τη Δευτέρα, Πορτογάλος Ντέιβιντ Λίμα.

18328541


(Έτερξε μόνος του για την πρόκριση στα ημιτελικά των 200 μέτρων ο Μακουάλα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANDY RAIN)

Παρά το βρεγμένο στίβο ο Μακουάλα ήταν σε καλή κατάσταση, έκανε 20.20, που είναι μάλιστα και ο 7ος καλύτερος χρόνος και θα είναι και αυτός στην πρώτη ημιτελική σειρά (που θα έχει 9 αντί 8 αθλητές) για να διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό.

Μάλιστα έκανε και μερικά πους-απς τερματίζοντας, για να δείξει ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Θυμίζουμε ότι στην 3η ημιτελική σειρά θα είναι και ο Λυκούργος Τσάκωνας.

18328468


(Πρόκριση και πους-απς από τον Μακουάλα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ