ΣΠΟΡ

US OPEN: 'Ενα βήμα πριν το κεντρικό ταμπλό ο Στέφανος Τσιτσιπάς

US OPEN: 'Ενα βήμα πριν το κεντρικό ταμπλό ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Στον "τελικό" των προκριματικών του US OPEN ο Στέφανος Τσιτσιπάς ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / KOEN SUYK

Τεράστια επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά τένις Grand Slam στις ΗΠΑ, καθώς προκρίθηκε στο γ προκριματικό γύρο του US OPEN, με νίκη επί του Ιταλού Μπερετίνι με 2-1 σετ. Εμπόδιο για την είσοδο του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι ο Γάλλος Μαΐ.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά (ν.161) με τον Μπερετίνι (ν.140) ήταν συγκλονιστικός, ανάμεσα σε δύο ουσιαστικά ισοδύναμους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα 3 σετ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ (!) με 7-6. Πρώτος ο Ιταλός σε 48 λεπτά κέρδισε 8-6 και ακολούθησαν τα δύο νικηφόρα σετ του Τσιτσιπά με 7-4 και 7-2 σε 48 και 68 λεπτά, σε έναν αγώνα που άγγιξε τις 3 ώρες.

https://www.instagram.com/p/p

Με 7 άσσους, 7 winners, 3 μόλις αβίαστα λάθη αλλά και 1/10 κερδισμένους break points (δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα) ο Τσιτσιπάς είναι έτοιμος να μπει σε 3ο διαδοχικό τουρνουά Grand Slam στο κεντρικό ταμπλό (μόνο στην Αυστραλία δεν τα κατάφερε) στην πρώτη του senior σεζόν.

https://www.instagram.com/p/p

Εμπόδιο θα είναι ο Γάλλος Νικολά Μαΐ, νούμερο 113 στον κόσμο και καλύτερος στο διπλό ανδρών, που κέρδισε τον Αμερικανό Έβαν Κινγκ με 2-1 σετ για να φτάσει στον "τελικό" των προκριματικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ