ΣΠΟΡ

Στην Μπαρτσελόνα ο Ντεμπελέ, 2η ακριβότερη μετεγγραφή στον κόσμο (vids)

Στην Μπαρτσελόνα ο Ντεμπελέ, 2η ακριβότερη μετεγγραφή στον κόσμο (vids)
Στην Μπαρτσελόνα ο Ουσμάν Ντεμπελέ με 150 εκατ. € στα ταμεία της Ντόρτμουντ ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LEON KUEGELER

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι ο αντικαταστάτης του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα. Μετά από σήριαλ ημερών, ο Καταλανικός σύλλογος ανακοίνωσε τον επιθετικό, σε μια μετεγγραφή που θα αγγίξει τα 150 εκατ. €, 2η πίσω από εκείνη του Βραζιλιάνου στην Παρί.

Ο 20χρονος Γάλλος επιθετικός της Ντόρτμουντ είχε πάρει μέρος στην επίσημη φωτογράφιση της Ντόρτμουντ, αλλά το μυαλό του ήταν στην Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που έγινε γνωστό, ότι οι Καταλανοί ήθελαν ο Ντεμπελέ να είναι ο αντικαταστάτης του Νεϊμάρ. Το θέμα έγινε σήριαλ, με τον παίκτη να δημιουργεί πρόβλημα στο Γερμανικό σύλλογο. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε την προσφορά της στα 105 εκατ. € άμεσα και άλλα 45 εκατ. € με τη μορφή bonus και το deal έγινε πραγματικότητα.

18327783


(Ο Ντεμπελέ φωτογραφίζεται με τους υπόλοιπους παίκτες της Ντόρτμουντ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / LEON KUEGELER)

Ο Ντεμπελέ, αποκτήθηκε από τη Ρεν το περασμένο καλοκαίρι με λιγότερα από 20 εκατ. € από τη Ντόρτμουντ, έβαλε 10 γκολ και μοίρασε 21 ασσίστ σε όλες τις διοργανώσεις και ξαφνικά εκτοξεύει την αξία του, με δεδομένη την ανάγκη ενίσχυσης της Μπαρτσελόνα, στο πιο τρελλό καλοκαίρι των τελευταίων ετών.

Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα, αφού περάσει και τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, ενώ ήδη τυπώθηκαν οι φανέλες με το όνομα του και το νούμερο 11. Ο αντικαταστάτης του Νεϊμάρ θα πάρει το νούμερο του, θα βρεθεί 2ος στη σχετική λίστα των μετεγγραφών όλων των εποχών, και η ρήτρα του θα τεθεί στα 400 εκατ. €!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ