ΣΠΟΡ

Στη Λεβερκούζεν ο Παναγιώτης Ρέτσος με «χρυσό deal»

Στη Λεβερκούζεν ο Παναγιώτης Ρέτσος με «χρυσό deal»
Η Λεβερκούζεν πραγματοποίησε την πιο ακριβή μετεγγαρφή στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου αποκτώντας τον Παναγιώτη Ρέτσο από τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Λεβερκούζεν έβγαλε από τα ταμεία της σχεδόν 22 εκατομμύρια € και απέκτησε τον Παναγιώτη Ρέτσο από τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός στόπερ των ερυθρόλευκων γίνεται η πιο ακριβή μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Ο Βέλγος Μπγιορν Ένγκελς ήρθε στην ομάδα για να καλύψει το κενό του.

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή κοστολογήσει το 19χρονο στόπερ 20 εκατομμύρια € και δεν έκανε κανένα παζάρι με τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Η Λεβερκούζεν ήταν η πρώτη ομάδα, που ενδιαφερόταν «ζεστά» για τον παίκτη από την αρχή, όμως η προσφορά της δεν ξεπερνούσε τα 18 εκατ. €.

1 4198677


(Ο Ρέτσος εκτόξευσε την αξία του μέσα σε 1 χρόνο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Τις τελευταίες ώρες μπήκε στο παιχνίδι και η Γαλλική Ρέν και σύμφωνα με το Γαλλικό ραδιόφωνο του RMC έκανε πρόταση που άγγιζε τα 20 εκατ. (με τους ερυθρόλευκους να μην το επιβεβαιώνουν).

1 4205265


(Ο Παναγιώτης Ρέτσος γίνεται η πιο ακριβή μετεγγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Την Τετάρτη η Γερμανική ομάδα επανήλθε ανεβάζοντας την προσφορά να αγγίζει τα 22 εκατ. € (19 + εφικτά bonus συμμετοχών, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης 10% για πώληση άνω των 16 εκατ.) και οι διαπραγματεύσεις κράτησαν όλο το βράδυ. Πλέον από το πρωί της Πέμπτης η μετακίνηση του Παναγιώτη Ρέτσου στη Bundesliga είναι πραγματικότητα και θα είναι παίκτης της Λεβερκούζεν μέχρι το 2022. Σύμφωνα με πληροφορίες θα εισπράττει 1 εκατ. € ετησίως.

Ο Πάουλο Μπέντο είναι ο προπονητής, που έδωσε την ευκαιρία στον Παναγιώτη Ρέτσο να γίνει βασικός πέρυσι στον Ολυμπιακό και σε συνδυασμό με την παρουσία του στο Youth Champions League κατάφερε μέσα σε ένα μόλις χρόνο να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία του. Φόρεσε 40 φορές τα ερυθρόλευκα (20 πρωτάθλημα, 8 Κύπελλο, 12 Ευρώπη).

1 4051430


(Ο Πάουλο Μπέντο (δ.) δίνει οδηγίες στο Ρέτσο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού λίγο μετά τις 13.00 υπάρχουν οι δηλώσεις του Ρέτσου, του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη και εκτενές αφιέρωμα στον παίκτη, με φωτογραφία του πρώτου δελτίου του Έλληνα στόπερ (κάντε κλικ για να δείτε το θέμα).

Ο αντικαταστάτης του Ρέτσου

Ο 23χρονος Βέλγος στόπερ Μπγιορν Ένγκελς της Μπριζ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ρέτσου στην άμυνα σε μια συμφωνία, που έτρεχε παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις με τη Λεβερκούζεν. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόκτηση του παίκτη θα κοστίσει στους ερυθρόλευκους πάνω από 7 εκατ. €.

Οι Γερμανοί έγραφαν ότι στο deal για το Ρέτσο η Λεβερκούζεν προσπάθησε να βάλει και σαν αντάλλαγμα το διεθνή Αυστριακό στόπερ (με Σερβική καταγωγή) Ντράγκοβιτς, ώστε να πέσει και το τίμημα. Κάτι όμως που τελικά δεν έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ