ΣΠΟΡ

US OPEN: Η πορεία της Σάκκαρη σταμάτησε στη «θεία» Βένους Γουίλιαμς (vid)

US OPEN: Η πορεία της Σάκκαρη σταμάτησε στη «θεία» Βένους Γουίλιαμς (vid)
Η Βένους Γουίλιαμς (δ) σταμάτησε και πάλι τη Μαρία Σάκκαρη REUTERS / ROBERT DEUTSCH - USA TODAY SPORTS

Όπως και το 2016 στο Wimbledon, η Βένους Γουίλιαμς σταμάτησε στο γ΄ γύρο ενός τουρνουά Grand Slam τη Μαρία Σάκκαρη με 2-0 σετ. Αυτή τη φορά όμως, η Βένους είχε και ένα έξτρα κίνητρο, αφού λίγα λεπτά πριν μπει στο κορτ του US OPEN έμαθε ότι έγινε θεία από την αδελφή της Σερένα!

Η μικρή αδελφή της οικογένειας Γουίλιαμς έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα της Βένους με τη Σάκκαρη στο κεντρικό κορτ Άρθουρ Ας και πιθανότατα μια ακόμη υποψήφια ν.1 τεννίστρια. Μέχρι να συμβεί αυτό με την κόρη της Σερένα, η θεία Βένους αντιμετώπισε με μεγάλη σοβαρότητα την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που την είχε δυσκολέψει πέρυσι το καλοκαίρι στο Λονδίνο, κερδίζοντας και ένα σετ.

2017 09 01T201307Z 630397776 NOCID RTRMADP 3 TENNIS U S OPEN


(Δυνατά ξεκίνησε η Βένους Γουίλιαμς το παιχνίδι - Πηγή: REUTERS / ROBERT DEUTSCH - USA TODAY SPORTS)

Παίζοντας όμως στο "γήπεδο" της Βένους και μπροστά στο κοινό της και στο μεγαλύτερο κορτ του κόσμου, η Μαρία Σάκκαρη έδειξε αρχικά κάποια μικρά δείγματα άγχους. Ούτε η παρουσία της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, τη βοήθησε γρήγορα να βελτιωθεί και με ένα break στο 6ο μόλις game, η Βένους πήρε το απαραίτητο προβάδισμα και τελικά το πρώτο σετ με 6-3 σε 34 λεπτά.

2017 09 01T203441Z 205069125 NOCID RTRMADP 3 TENNIS U S OPEN


(Αρκετά αγχωμένη στο ματς η Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: REUTERS / ROBERT DEUTSCH - USA TODAY SPORTS)

Η μαχήτρια Μαρία Σάκκαρη εμφανίστηκε στο 2ο σετ, παρότι ξεκίνησε με ένα ακόμη break στο σερβίς της. Απάντησε δυναμικά με "σπάσιμο" στο σερβίς της Βένους κερδίζοντας και το χειροκρότημα του κοινού. Άλλα δύο διαδοχικά break (πρώτη η Βένους και μετά η Μαρία) είχαμε στο 5ο και 6ο game.

2017 09 01T204614Z 523443014 NOCID RTRMADP 3 TENNIS U S OPEN


(Πάλεψε όσο μπορούσε στο β σετ η Σάκκαρη - Πηγή: REUTERS / ROBERT DEUTSCH - USA TODAY SPORTS)

Καθοριστικό ήταν το επόμενο, στο σερβίς της Μαρίας, που βρέθηκε πίσω με τριπλό break point (0-40), αλλά κατάφερε με ωραίο τέννις να "σβήσει". Όμως η Αμερικανίδα επανήλθε και κατάφερε να κάνει το 3-4. Πλέον η Ελληνίδα τεννίστρια ήθελε ένα ακόμη break, που όμως η Βένους δε της επέτρεψε.

Η Σάκκαρη ρίσκαρε στα τελευταία κτυπήματά της, να παίξει στη βασική γραμμή και έτσι έχασε τελικά με 6-4 σε 41 λεπτά, και αρκετά θυμωμένη με τον εαυτό της, γιατί ήξερε ότι μπορούσε να παίξει ακόμη καλύτερα. Άλλωστε και τα στατιστικά του ματς, αποδεικνύουν ότι ήταν κάτω από τους μέσους όρους της (60% και πάνω), που της στοίχισαν κόντρα σε μια αντίπαλο, που μπορεί στο τέλος του τουρνουά να βρεθεί ξανά στο ν.1 της παγκόσμιας κατάταξης (αντίπαλος της στο δ γύρο η Ισπανίδα Ναβάρο).

2017 09 01T212059Z 88214893 NOCID RTRMADP 3 TENNIS U S OPEN


(Στα 37 της η Βένους μπορεί να βρεθεί και πάλι στο ν.1 της κατάταξης - Πηγή: REUTERS / ROBERT DEUTSCH - USA TODAY SPORTS)

Η Σάκκαρη πάντως ολοκληρώνει μια άκρως επιτυχημένη σεζόν με παρουσία στο γ γύρο των τριών εκ των τεσσάρων Grand Slam (εκτός δηλ. από το χώμα στο Roland Garros). Όσο για τη Βένους, έστειλε μαζί με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο US OPEN τις ευχές στη "μαμά Σερένα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ