ΣΠΟΡ

Α1 μπάσκετ: Χειρουργείο ο Παπανικολάου, τελική πρόβα ο Παναθηναϊκός Superfoods

Α1 μπάσκετ: Χειρουργείο ο Παπανικολάου, τελική πρόβα ο Παναθηναϊκός Superfoods
Σε διεθνές τουρνουά στη Μόσχα η τελική πρόβα του Παναθηναϊκού Superfoods EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθηματος της Α1, Stoiximan.Gr Basket League, έχει ξεκινήσει. Με το ντέρμπυ "αιωνίων" στην πρεμιέρα, Παναθηναϊκός Superfoods και Ολυμπιακός ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους. Αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπυ θα κάνει ο Κώστας Παπανικολάου.

Στη Μόσχα η τελική πρόβα

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός Superfoods ταξιδεύει αύριο το μεσημέρι (Τρίτη ) για τη Μόσχα με 14 παίκτες (στην Αθήνα θα μείνει ο Λεκαβίτσιους για να συνεχίσει την αποθεραπεία του) και το τουρνουά Γκομέλσκι. Στον ημιτελικό της Τετάρτης (17.00) με τη Χίμκι και στο μικρό ή μεγάλο τελικό της Πέμπτης (ΤΣΣΚΑ Μ.-Νταρουσάφακα το άλλο ζευγάρι) θα είναι η πρόβα τζενεράλε του "τριφυλλιού".

4235937


(Τα τελικά του πλάνα θα δοκιμάσει στο τυορνουά της Μόσχας ο Τσάβι Πασκουάλ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο Τσάβι Πασκουάλ μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και το αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ελλάδας, οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας: να διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα: «η βασική μου ευχή για τη νέα σεζόν είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το άθλημα να έχουν υγεία, που είναι και το σημαντικότερο αγαθό. Εύχομαι, επίσης, ο κόσμος να γεμίζει τα γήπεδα και να χαίρεται το μπάσκετ και η βία να μείνει μακριά. Από εκεί και πέρα, σχετικά με τον Παναθηναϊκό, στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ό,τι και πέρσι στις εγχώριες διοργανώσεις».

4235897


(Νταμπλ και F4 στην Ευρωλίγκα θέλει ο Νικ Καλάθης - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και ο αρχηγός Νικ Καλάθης: «καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους αθλητές, στους ανθρώπους του μπάσκετ και στους φιλάθλους καλή σεζόν με υγεία. Σχετικά με την ομάδα μου, στόχος μας είναι να επαναλάβουμε το περσινό μας κατόρθωμα κατακτώντας το νταμπλ και να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρωλίγκα».

Χειρουργείο ο Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το διεθνές τουρνουά μπάσκετ στο Ηράκλειο νικώντας 90-82 τη Μακάμπι και το δίδυμο Μιλουτίνοφ-Ρόμπερτς να οδηγεί το σκοράρισμα, όμως έχει μια απώλεια σημαντική ενόψει του ντέρμπυ.

4237710


(Ο Μιλουτίνοφ κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Μακάμπι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ο Κώστας Παπανικολάου, που είχε πρόβλημα στον αστράγαλο και δεν αγωνίστηκε (όπως και οι Πρίντεζης-Σπανούλης) και μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις, έκανε επέμβαση.

4237957


(Ο Παπανικολάου με μικρά παιδιά στο Ηράκλειο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αφαιρέθηκε οστεοχόνδρινο τεμαχίο από τον αριστερό αστράγαλο και θα τεθεί εκτός δράσης για 7-10 ημέρες. Κάτι που θέτει σε αμφιβολία την παρουσία του στο ντέρμπυ της 7ης Οκτωβρίου, στο ΣΕΦ.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ