Χρηματιστήριο: Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επηρεάστηκε σημαντικά από το αρνητικό διεθνές κλίμα, το οποίο τροφοδοτήθηκε από τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στην αμερικανική αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 813,09 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 2,16%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,5 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 45,7 εκατ. μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,62%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Grivalia (+0,43%), ενώ αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του Σαράντη (-5%) και της ΔΕΗ (-4,81%).
Από τους επιμέρους δείκτες, κανείς δεν σημείωσε κέρδη, ενώ αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Ταξιδίων (-3,66%) και Εμπορίου (-3,32%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (20,7 εκατ. μετοχές) και της Alpha Bank (5,3 εκατ. μετοχές).
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (19,3 εκατ. ευρώ) και της Alpha Bank (10,2 εκατ. ευρώ).
Ανοδικά κινήθηκαν 20 μετοχές, πτωτικά 89 και 127 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,91%, Autohellas +3,31% και Κυριακούλης+2,99%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Αιολική -13,48%, Λόγος -9,95% και Σπύρου -8,48%.
Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ψήφισε υπέρ της διατήρησης της μοναρχίας
14:12
Γάζα: Ο ΠΟΥ απομάκρυνε τους πέντε πρώτους ασθενείς μέσω του περάσματος Ράφα
14:01
«Έρχεται» το Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - Πότε τίθεται σε ισχύ
14:00
Μέριλ Στριπ ως Τζόνι Μίτσελ σε βιογραφική ταινία: «Μια προσωπική ματιά στη μουσική και τη ζωή της»
13:58