ΑΓΟΡΕΣ

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω Κίνας

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω Κίνας
Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης REUTERS/Staff/Remote

Ο δείκτης των αμερικανικών futures βυθίστηκε σήμερα, αφού η μείωση του επιτοκίου αναφοράς από την κεντρική τράπεζα της Κίνας δε στάθηκε αρκετή για να συγκρατήσει τις ρευστοποιήσεις μετοχών.

Ο δείκτης CSI 300 Index της Κίνας υποχώρησε κατά 7,2 % μέσα σε λιγότερα από 30 λεπτά διαπραγμάτευσης, προκαλώντας μια νέα διακοπή των συναλλαγών.

Τα αμερικανικά futures πετρελαίου στην Νέα Υόρκη υποχώρησαν σε χαμηλό 12ετίας καθώς η αναταραχή στα χρηματιστήρια της Κίνας ώθησε το αργό πετρέλαιο στα $30 το βαρέλι.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με μεγάλη πτώση μετά την επιτάχυνση υποτίμησης του γουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

Οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSEurofirst 300 και Euro STOXX κατέγραψαν πτώση 2%. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,4%, κάτω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση κατά 1,6%.

Οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχία για την σημαντική υποτίμηση του γουάν, γεγονός που όπως πιστεύουν δείχνει ότι η οικονομία της Κίνας είναι πολύ πιο αδύναμη από ότι ομολογείται.

"Το μέγεθος της επιβράδυνσης της Κίνας είναι βέβαιη πηγή ανησυχίας. Η επενδυτική εμπιστοσύνη είναι πολύ εύθραυστη αυτή τη στιγμή," δήλωσε στο Reuters ο Τέρι Τόρισον, επικεφαλής της McLaren Securities.

Κάτω από τα 35 δολάρια το Brent για πρώτη φορά από το 2004 με τις ευλογίες των Σαούντ

«Βουτιά» 7% για το κινεζικό χρηματιστήριο και διακοπή συνεδρίασης

Με μεγάλες απώλειες άνοιξε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ