ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Νέο ρεκόρ λόγω… Tesla!

Bitcoin: Νέο ρεκόρ λόγω… Tesla!
Η ανακοίνωση από την Tesla εκτίναξε εκ νέου την τιμή του Bitcoin κατά έως και 12% το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από τα 43.750 δολάρια. AP Photo

Νέο ιστορικό ρεκόρ, πάνω από τα 43.750 δολάρια καταγράφει το Bitcoin, αυτή τη φορά λόγω Tesla, η οποία ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ αναμένει ότι θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγής.

Η ανακοίνωση αυτή από την Tesla εκτίναξε εκ νέου την τιμή του Bitcoin κατά έως και 12% το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από τα 43.750 δολάρια, καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι αγόρασε Bitcoin για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης του ρευστού μας».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο ιδρυτής της Tesla είχε εκτινάξει μέσω Twitter την τιμή του κρυπτονομίσματος κατά 20%.

Συγκεκριμένα, μια μικρή αλλαγή στο λογαριασμό του Twitter του Ίλον Μασκ ήταν αρκετή για να εκτινάξει την τιμή του Bitcoin κατά 20%.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter με τη λέξη #bitcoin και δημοσίευση τη φράση «In retrospect, it was inevitable» (Εν τέλει, ήταν αναπόφευκτο).


Αντίστοιχα, προσυνεδριακά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά περίπου 2%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ