ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Σπάει όλα τα ρεκόρ – Πάνω από τα 48.000 δολάρια

Bitcoin: Σπάει όλα τα ρεκόρ – Πάνω από τα 48.000 δολάρια
Από την αρχή του χρόνου, τα κέρδη για το κρυπτονόμισμα «αγγίζουν» το 60% AP Photo

Ακάθεκτο προς νέα υψηλά καλπάζει το Bitcoin, με την ισοτιμία του κρυπτονομίσματος να ξεπερνά τα 48.000 δολάρια το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με το ψηφιακό ανταλλακτήριο Coindesk.com, το Bitcoin έφτασε μέχρι και τα 48,226.25 δολάρια, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Από την αρχή του χρόνου, τα κέρδη για το κρυπτονόμισμα «αγγίζουν» το 60% ενώ το Bitcoin βρίσκεται «μια ανάσα» από τα 50.000 δολάρια.

Καθοριστικό ρόλο στο νέο ράλι έπαιξαν αυτή τη φορά η Tesla και ο ιδρυτής της Έλον Μασκ. Χθες η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει αγοράσει Bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ αναμένει ότι θα αρχίσει να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο συναλλαγής.

Η ανακοίνωση αυτή από την Tesla εκτίναξε εκ νέου την τιμή του Bitcoin που συνεχίζει την ανοδική του πορεία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία του Έλον Μασκ ανέφερε ότι αγόρασε Bitcoin για «μεγαλύτερη ευελιξία στη διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση της απόδοσης του ρευστού μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ είχε δώσει «καύσιμο» στην αλματώδη άνοδο του κρυπτονομίσματος πριν από λίγες ημέρες μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, μια μικρή αλλαγή στο λογαριασμό του Twitter του Ίλον Μασκ ήταν αρκετή για να εκτινάξει την τιμή του Bitcoin κατά 20%.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter με τη λέξη #bitcoin και δημοσίευση τη φράση «In retrospect, it was inevitable» (Εν τέλει, ήταν αναπόφευκτο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ