ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Πέφτουν οι τιμές - Δεύτερη εβδομάδα απωλειών

Πετρέλαιο: Πέφτουν οι τιμές - Δεύτερη εβδομάδα απωλειών
Παρά την πτώση στις διεθνείς αγορές, ακόμα στη χώρα μας οι τιμές των υγρών καυσίμων παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Προς δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών οδεύει το πετρέλαιο, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση αλλά και η αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου φέρνουν σημαντική πτώση ευρύτερα στην αγορά των εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό WTI διαπραγματεύεται κοντά στα 104 δολάρια/βαρέλι, έχοντας καταγράψει απώλειες 6% στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις. Αντίστοιχα, το συμβόλαιο για το μπρεντ διαμορφώνεται στα 109,91 δολάρια ανά βαρέλι.

Μάλιστα, εφόσον το πτωτικό σερί συνεχιστεί, εκτιμάται πως ο Ιούνιος θα είναι ο πρώτος μήνας απωλειών για το πετρέλαιο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα, η πτώση ήρθε παρά το γεγονός ότι η διάθεση πετρελαίου στις αγορές συνεχίζει να είναι περιορισμένη, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως εξηγούν διεθνείς αναλυτές, η αντιστροφή τάσης αυτή οφείλεται στην κλιμακούμενη ανησυχία για παγκόσμια επιβράδυνση, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι παρά την πτώση στις διεθνείς αγορές, ακόμα στη χώρα μας οι τιμές των υγρών καυσίμων παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ, χωρίς να αναμένεται κάποιας μορφής αποκλιμάκωση, τουλάχιστον μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ