Πέφτει η τιμή του πετρελαίου: Κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τον Απρίλιο
Ανανεώθηκε:
Κατρακύλησε την Τρίτη η τιμή του πετρελαίου εξαιτίας του κλίματος ανησυχίας για το ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Η τιμή του βαρελιού Brent της Βόρειας Θάλασσας προς παράδοση τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 7,10% και έκλεισε στα 99,49 δολάρια ΗΠΑ· είναι η πρώτη φορά που υποχώρησε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων έπειτα από περίπου τρεις μήνες.
Η τιμή του βαρελιού της αμερικανικής ποικιλίας West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο έκλεισε παράλληλα με πτώση 7,92%, στα 95,84 δολάρια.
«Το πετρέλαιο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» και ενδέχεται να συνεχίσει να πέφτει «στο μέτρο που οι αναπτυξιακές προοπτικές θα επιδεινώνονται» και θα μεγεθύνουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση, συνόψισε ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής της Oanda.
«Στη Δύση, ο συνδυασμός των υψηλών τιμών της ενέργειας και της ανόδου των επιτοκίων τροφοδοτεί τις ανησυχίες περί ύφεσης που θα είχε σοβαρό αντίκτυπο» στην αγορά του μαύρου χρυσού, συγκατένευσε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής της Commerzbank.
Το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Κίνα προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών, που φοβούνται νέα lockdowns.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτοξεύθηκε η ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα - Στα ύψη η χονδρεμπορική τιμή ενέργειας
ΣΚ Εγκλωβισμένες στα Στενά του Ορμούζ ΗΠΑ και Ιράν - Ορατός ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης (pics&vids)
22:03
Νέο σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ στα ανοιχτά του Λασιθίου
21:51
Κανονικά η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στις ΗΠΑ - Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
21:40
Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Νέο βίντεο με τις κινήσεις του 20χρονου πριν σκοτώσει τον 27χρονο
21:28