ΑΓΟΡΕΣ

«Χτύπημα» χάκερ στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance - Απέσπασαν λεία 100 εκατ. δολαρίων

«Χτύπημα» χάκερ στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance - Απέσπασαν λεία 100 εκατ. δολαρίων
Το μεγαλύτερο συναλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των συναλλαγών και μεταφορών κεφαλαίων Binance

Κοντά στα 100 εκατ. δολάρια εκτιμάται πως απέσπασαν οι χάκερς που «χτύπησαν» την πλατφόρμα ψηφιακών συναλλαγών και κρυπτονομισμάτων Binance, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Changpeng "CZ" Zhao.

Με μήνυμα του στο Twitter, ο CEO της Binance ανακοίνωσε πως «το θέμα περιορίζεται τώρα. Τα χρήματά σας είναι ασφαλή», ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Το μεγαλύτερο συναλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των συναλλαγών και μεταφορών κεφαλαίων, αφού εντόπισε την επίθεση στη γέφυρα BSC Token Hub, που συνδέει δύο διαφορετικά blockchains και επιτρέπει τη μεταφορά ψηφιακών στοιχείων και πληροφοριών από το ένα στο άλλο, όμως ήδη έχει επαναφέρει πλήρως τη λειτουργία του, σύμφωνα με το Business Insider.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη κυβερνοεπίθεση σε πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων και αυτή την φορά ο λεία ήταν μεγάλη ποσότητα Binance Coin, αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα φέτος, τόσο από επιθέσεις χάκερς, όσο και από το sell-off που απειλεί να διαγράψει περίπου 2 τρισ. δολάρια από την αξία των ψηφιακών assets.

Μάλιστα από την αρχή της χρονιάς έχουν «εξαφανιστεί» κοντά στα 2 δισ. δολάρια και δράστες σε πολλές από αυτές τις επιθέσεις φαίνεται να είναι ομάδες που συνδέονται με την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ