ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο
Μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια των φόβων για παγκόσμια ύφεση, ως συνέπεια της ανόδου των επιτοκίων σε συνδυασμό με την ποσοτική σύσφιξη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. INTIME NEWS

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου Brent.

Οι απώλειες ήρθαν σε συνέχεια της υποβάθμισης των προβλέψεων των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τις τιμές του πετρελαίου για το υπόλοιπο 2022 και το 2023.

Μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια των φόβων για παγκόσμια ύφεση, ως συνέπεια της ανόδου των επιτοκίων σε συνδυασμό με την ποσοτική σύσφιξη και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός Energy Information Administration (EIA) προβλέπει πως η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί φέτος και του χρόνου ενώ αντίστοιχα η αύξηση της ζήτησης θα είναι μικρότερη. Έτσι σύμφωνα πάντα με την ΕΙΑ, μεσοσταθμικά για το τρέχον έτος οι τιμές του Βrent θα διαμορφωθούν στα 101,48 δολάρια, πρόβλεψη κατά 0,6% χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη του Νοεμβρίου. Όσο για το 2023, προβλέπει πως η τιμή του Brent θα διαμορφωθεί στα 92,36 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντίστοιχα, για αμερικανικό αργό, η πρόβλεψη για το 2022 είναι 95,22 δολάρια ανά βαρέλι το 2022 και 86,36 δολάρια ανά βαρέλι για το 2023.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους φόβους για ύφεση οδήγησαν τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Φεβρουαρίου σε πτώση άνω του 3,5% φτάνοντας τα 79,73 δολάρια ανά βαρέλι, το οποίο είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Αντίστοιχα, τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Ιανουαρίου, διαμορφώθηκαν κάτω από τα 74,5 δολάρια ανά βαρέλι, το οποίο και αποτελεί χαμηλό έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ