Πάνω από 17,5 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο - Στο 4,45% το επιτόκιο
Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, η πρώτη για το 2023, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 17,5 δισ. ευρώ, ενώ το αρχικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4,45%.
Η στρατηγική του Ελληνικού Δημοσίου είναι να καλύψει το μεγάλο μέρος της δανειακής στρατηγικής κατά το πρώτο τρίμηνο - τετράμηνο του έτους, λόγω διεθνών συγκυριών ρευστότητας στις διεθνείς αγορές, αλλά και εξαιτίας της πρόθεσης να αποφευχθούν έξοδοι κοντά στις εκλογές.
Στον σχεδιασμό του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι ο δανεισμός του 2023 να κυμανθεί στα 7 δισ. ευρώ
Πριν από ένα έτος ακριβώς, το Ελληνικό Δημόσιο πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2022 κοινοπρακτική έκδοση δεκαετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισ. ευρώ με σταθερό επιτόκιο 1,75% και ακολούθησε τον Μάιο του 2022 κοινοπρακτική επανέκδοση επταετούς ομολόγου, λήξεως 22/4/2027, σταθερού επιτοκίου 2,00%, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με απόδοση 2,367%.
Βόρεια Κορέα: Σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό εκτελέσεων μετά την πανδημία της Covid-19
11:15
Την αντικαταβολή στην ψηφιακή εποχή θέλει να φέρει η Scan & Pay
11:13
Ο πόλεμος στο Ιράν αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα υποσιτισμένα παιδιά στη Σομαλία
11:04
Κυριάκος Ανδρέου (PwC) στο CNN Greece: ο άνθρωπος στο επίκεντρο του «επαναπροσδιορισμού» των επιχειρήσεων
11:00