ΑΓΟΡΕΣ

«Χάθηκαν» 465 δισ. δολάρια μέσα σε τρεις ημέρες λόγω της Silicon Valley Bank

Η συνολική αξία των εταιρειών του MSCI World Financials Index και του MSCI EM Financials Index υποχώρησε περίπου 465 δισ. δολάρια από την Παρασκευή AP / Seth Wenig

Απώλειες που ξεπερνούν τα 465 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία κατέγραψαν οι παγκόσμιες χρηματοοικονομικές μετοχές μέσα σε τρεις ημέρες, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να μειώσουν την έκθεση τους σε πιστωτικά ιδρύματα, από την Νέα Υόρκη μέχρι την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες διευρύνθηκαν την Τρίτη, με τον MSCI Asia Pacific Financials Index να υποχωρεί έως και 2,7% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 29 Νοεμβρίου. Η Mitsubishi UFJ Financial Group υποχώρησε έως και 8,3% στην Ιαπωνία, ενώ η νοτιοκορεατική Hana Financial Group υποχώρησε 4,7% και η Αυστραλιανή ANZ Group Holdings έχασε 2,8%. Οι περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ επλήγησαν περισσότερο τη Δευτέρα, καθώς ο δείκτης KBW Regional Banking βυθίστηκε κατά 7,7%, η μεγαλύτερη βουτιά του από τον Ιούνιο του 2020. Οι μετοχές της First Republic Bank σημείωσαν βουτιά σχεδόν 73% σε τρεις συνεδριάσεις. Παράλληλα, στην Ευρώπη, η μετοχή της Credit Suisse Group υποχώρησε έως και 15% σε νέο ιστορικό χαμηλό

Σημειώνεται πως η συνολική αξία των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον MSCI World Financials Index και στον MSCI EM Financials Index υποχώρησε περίπου 465 δισ. δολάρια σε τρεις μέρες, ξεκινώντας από την Παρασκευή, όπως επισημαίνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το σημοσίευμα, παραμένουν οι ανησυχίες ότι οι χρηματοοικονομικές εταιρείες θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο από τις επενδύσεις τους σε ομόλογα και άλλα assets, λόγω της αναταραχής που προκάλεσε η κατάρρευση της SVB.

Μάλιστα, οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν τη Δευτέρα, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed θα σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων λόγω της κατάστασης στο τραπεζικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης