ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Συγκρατημένη αισιοδοξία με ράλι στη μετοχή της Deutsche Bank

Αγορές: Συγκρατημένη αισιοδοξία με ράλι στη μετοχή της Deutsche Bank
Χρηματιστήριο Αθηνών INTIME

Κερδίζει έδαφος η αισιοδοξία στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ώθηση από την ανοδική αντίδραση και των ευρωπαϊκών αγορών.

Μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής στις διεθνείς αγορές και την κατακόρυφη πτώση της Deutsche Bank στο χρηματιστήριο, τόσο η Αθήνα, όσο και η Ευρώπη έχουν θετικό πρόσημο στους βασικότερους δείκτες, ενώ η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημειώνει ανοδικό ράλι κατά 4,3% στην αρχή της συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, στις 15:47μμ ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑ, διαμορφώνεται στις 1.034,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,35%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 29,15 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,20%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%. Αντίστοιχα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 την ίδια ώρα είχε άνοδο κατά 1,19%.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση της Παρασκευής 24/3 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, έκλεισε με απώλειες σχεδόν 3%, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο και κυρίως τη «βουτιά» της Deutsche Bank, κοντά στο 14%.

«Νηνεμία» στον τραπεζικό κλάδο

Οι τραπεζικές μετοχές οδηγούν τα κέρδη την Δευτέρα 27/3, με άνοδο σχεδόν 1,5%, με τους επενδυτές να προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος με μικρά αλλά σταθερά βήματα.

Βοηθός σε αυτή την κίνηση στάθηκε η είδηση πως η Silicon Valley Bank, πωλήθηκε στην First Citizens, όπως επιβεβαίωσε το πρακτορείο Bloomberg. Συγκεκριμένα, η First Citizens Bank & Trust συμφώνησε να αγοράσει όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της Silicon Valley Bank του SVB Financial Group, μετά την κατάσχεσή της από τις ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων FDIC.

Πλέον μένει να φανεί η πορεία της Deutsche Bank, η οποία είναι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα και μια από τις ισχυρότερες στην ΕΕ, μετά το sell off των μετοχών της την Παρασκευή, παρότι δεν είχε τις αντίστοιχες διαστάσεις με της Credit Suisse.

Το ευρώ υποχωρεί 0,05%

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05% και διαμορφώνεται στα 1,0758 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 140,8910 γεν, στο 0,8790 με τη στερλίνα και στο 0,9870 με το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,22% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 130,9930 γεν. Παράλληλα, η στερλίνα έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο 0,03% και διαμορφώνεται στα 1,2234 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ