ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η προκήρυξη των εκλογών τον Μάιο έφερε πτώση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Η προκήρυξη των εκλογών τον Μάιο έφερε πτώση
ΙΝΤΙΜΕ

Αρνητική ήταν η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προκήρυξε το άνοιγμα της «κάλπης» την Κυριακή 21η Μαΐου.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, ΚυριάκοςΜητσοτάκης:

«Οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας, θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο προγραμματισμός αυτός είναι «απολυτά συνεπής προγραμματισμός με τις προβλέψεις του Συντάγματος».

«Η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει» πρόσθεσε.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης Τιμών άλλαξε κατεύθυνση και στις 12:16 είχε πτώση κατά 1,13% στις 1.023,93 μονάδες, κάτω απόο το ορόσημο των 1.030 μονάδων, παρά την ήπια ανοδική κίνηση που καταγραφόταν κατά την πρώτη ώρα της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν, στις 11:00 πμ, ο ΓΔΤ κινούνταν στις 1.039,92 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,41%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 5,15 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο σε ποσοστό 0,47%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν ενισχυμένος κατά 0,25%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ