Σε νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο
Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (28/3) ότι προχωρά σε νέα κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Σχετική εντολή δόθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις εξής τράπεζες: BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Piraeus Bank.
Η συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο στόχος δανεισμού για εφέτος έχει τοποθετηθεί στα 7 δισ. ευρώ με τον ΟΔΔΗΧ να έχει ήδη καλύψει το 50% αυτής έπειτα από την άντληση 3,5 δισ. ευρώ από το νέο 10ετές ομόλογο.
Με την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ από το 5ετές, ο ΟΔΔΗΧ θα έχει έτσι από πολύ νωρίς καλύψει το 85% τουλάχιστον των εκδοτικών του αναγκών για εφέτος.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είναι σήμερα στο 4,2% και του 5ετούς ομολόγου στο 3,73%.

Κάρπαθος: Έκλεψε ξενοδοχείο και επιχείρησε να φύγει με πλοίο - Αποδείχτηκε δραπέτης φυλακών
12:18
Ριπές άνω των 100 χλμ./ώρα σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη, Άνδρο το επόμενο 48ώρο- Οι πιο επικίνδυνες ώρες
12:07
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Κάλαμο Λευκάδας
11:57
Κορινθία: Τραγωδία με 40χρονο στο Κιάτο - Έπεσε στο κενό από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου
11:46