Σε νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο
Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (28/3) ότι προχωρά σε νέα κοινοπρακτική έκδοση 5ετούς ομολόγου.
Σχετική εντολή δόθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ στις εξής τράπεζες: BNP Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Piraeus Bank.
Η συναλλαγή θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές, αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο στόχος δανεισμού για εφέτος έχει τοποθετηθεί στα 7 δισ. ευρώ με τον ΟΔΔΗΧ να έχει ήδη καλύψει το 50% αυτής έπειτα από την άντληση 3,5 δισ. ευρώ από το νέο 10ετές ομόλογο.
Με την άντληση ενός ποσού κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ από το 5ετές, ο ΟΔΔΗΧ θα έχει έτσι από πολύ νωρίς καλύψει το 85% τουλάχιστον των εκδοτικών του αναγκών για εφέτος.
Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είναι σήμερα στο 4,2% και του 5ετούς ομολόγου στο 3,73%.

Κακοκαιρία Byron: Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10